Hem SpelPC Recension: Returnal (PC)
Silver

Recension: Returnal (PC)

av Henric Brandt

Vi har redan recenserat Returnal när spelet kom till Playstation 5 för drygt två år sedan så denna recension kommer rikta in sig på den nysläppta PC-versionen.

Jag började köra spel på konsol för över 20 år sedan och nu i höstas så köpte jag mig en rejäl datorn med sanslöst hög prestanda enbart för att jag ska kunna använda den att redigera film, jobba med 3D och andra effekter. En biprodukt av detta är att datorn fungerar väldigt bra som speldator också. Så helt plötsligt så har jag möjligheten att kunna testa moderna PC-spel.

Returnal är konstruerat för Playstation 5 och då har spelskaparna utnyttjat varenda millimeter av den konsolens kraft. Returnal ser helt amazing ut med alla detaljer och raytracing-reflektioner och -skuggor. På Playstation så går det att köra Returnal i 60fps i 4K men om du ska lyckas med samma sak på PC så måste du ha en extremt kraftull dator.

Foto: ©2021-2023 - Housemarque - Returnal - Enemies!
Foto: ©2021-2023 – Housemarque

För att överhuvudtaget köra 60fps på en PC i 1080p behöver du minst Nvidia RTX 2070 Super eller AMD RX 6700 XT grafik-kort och 16GB i ram. Jag har 128GB i ram och Nvidia RTX 2080 grafik-kort men ändå kände jag att spelet droppade frames när jag försökte spela det i 4K.

Det finns förinställda grafik-lägen baserade på din prestanda så du kan lätt kan se exakt vad du kan få ut med just din dator vilket är ett plus för här har du möjligheten att skräddarsy din upplevelse.

Det går att spela Returnal med mus och tangentbord men jag tycker helt klart det är lättare med handkontroll. Framförallt för att spelet är utvecklat för handkontroll. Den avighet som jag kände inför att byta till handkontroll för 20 plus år sedan känner jag nu för att byta tillbaka till mus och tangentbord!

Sammanfattningsvis så är spelet Returnal precis lika bra som det är på Playstation och därmed ett måste men för att få ut samma upplevelse som på Playstation 5 så behövs en så pass enormt kraftfull PC som inte alla konsumenter har tillgång till. Så därav blir det istället en varm rekommendation för PC versionen av Returnal.

Playstation skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.