Hem Spele-sport Reklam: Blir FIFA nästa stora esport-satsning för spelbolagen?
fifa esport

Reklam: Blir FIFA nästa stora esport-satsning för spelbolagen?

av senses.se

Vi backar bandet, många år tillbaka i tiden. En tid då första upplagan av Playstation fanns och redan på den tiden fanns även FIFA. Ett spel som redan då var populärt och uppskattat av många. Nu behövde man inte längre gå ut för att lira lite boll, utan kunde göra det på TV:n när det passade in.

Åren har gått och utvecklingen har tagit flera steg framåt. Det ser vi inte minst på alla konsoler som idag finns, men även utvecklingen på spelet FIFA har gjort stora framsteg med bättre grafik som ett exempel.

Att spelarna fortfarande gillar FIFA är tydligt när EA Sports, som står bakom spelet, gick ut och sa att man passerat 10 miljoner spelare på FIFA20. Det säger en del om vilket intresse som finns. 

En annan sak som berättar att intresset för spelet är stort är att man numera kan betta på FIFA-matcher hos Betsson och deras avdelning för esport. Så om du är intresserad av att oddsa på det FIFA, så är det möjligt. Du kan även ta del av en sportbonus som gör att du dessutom får mer att spela för.

Precis som du spelar på en riktig fotbollsmatch kan du exempelvis spela på vinnare eller antal mål om du bettar på en FIFA-match. Det finns också bra möjligheter att följa varje match där du själv kan följa hela utvecklingen. 

fifa esport

Blir FIFA nästa satsning för spelbolagen?

Frågan är hur det kommer se ut för FIFA i framtiden när det kommer till spelbolagen. För idag finns ett stort intresse för spelet, som vi redan varit inne på. Men möjligheterna till att betta på FIFA-matcher är inte lika stort som det är för andra esporter. 

Vi kan dra CS:GO som ett bra exempel, där många spelbolag erbjuder odds av förståeliga skäl. Men varför skulle inte FIFA kunna vara nästa satsning när det kommer till odds? 

Den spontana känslan är att vi inom bara några år kommer få se mer av FIFA hos spelbolagen, än vad det är nu. Men vilket bolag blir näst på tur att gå i Betssons fotspår och satsa på det? 

Svaret på den frågan får vänta, men förhoppningen är att fler vågar ta efter inom kort och erbjuda odds på esporten FIFA.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.