Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Test: Primo Wireless Charging Powerbank 8000mAh
Silver

Test: Primo Wireless Charging Powerbank 8000mAh

av Henric Brandt

Något som vi alla har råkat ut för är att ens smartphone laddats ur precis när du ska skicka ett mail eller se klart senaste avsnittet av favoritserien. Eller om du är sån där udda typ, som faktiskt ringer och pratar i din telefon. Så att bära med sig både en och två portabla batterier – powerbanks – är inte helt ovanligt. 

Jag har fått nöjet att testa Primo Wireless Charging Powerbank från Trust, som kan ladda din telefon från tomt batteri till fullt minst tre gånger på en laddning (testat på redaktionens iPhone 7). Det går även riktigt snabbt, cirka 35 sekunder per procent vilket är väl under ”standard” en minut per procent. 

Däremot så är tyvärr den trådlösa laddningsfunktionen lite av ett skämt. Nu beror detta inte uteslutande på grund av Primo Wireless Charging Powerbank – som ändå är en ganska snabb laddare trådat, men trådlöst tar mastiga fem minuter per procent batteri – 50% laddning tar alltså dryga fyra timmar, en halv arbetsdag (testat på redaktionens iPhone X). Trådlöst är dock generellt ett långsamt sätt att ladda telefoner – vilket kan förklara varför Apples egna lösningar (Air Power) dröjer så länge .Dessutom ifrågasätter vi hur mycket bekvämare det är att lägga en telefon på en platta, mot att ladda den på vanligt vis? När blev människan så lat att vi inte ens orkar sätta in en sladd i vår telefon?

Överlag är jag alltså både nöjd och imponerad av Powerbankens prestanda, särskilt med tanke på priset. Den enda större nackdel jag egentligen kan komma på är en enda (som inte har med brister i trådlös laddningsteknik att göra). Det är att även om Primo Wireless Charging Powerbank har en slimmad design, med en tjocklek på endast 15mm, så är det ändå en ganska otymplig pryl att släppa med sig i en ficka. Den är större och tyngre än en vanlig telefon och vikten påminner mer om en portabel hårddisk från förr. Fast å andra sidan behöver du, tack vare kapaciteten, inte ha med dig flera stycken olika så det väger upp lite.

Primo Wireless Charging Powerbank har två usb utgångar så du kan ladda två telefoner eller surfplattor samtidigt (tänk på då att detta blir långsammare, då man delar på kraften) och en kul detalj är att det även finns en inbyggd ficklampa.

Sammanfattningsvis så är det här ett riktigt bra köp; kraftfull och snabb laddning utlovas. Därför kan jag inte annat än återigen rekommendera.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.