Hem SpelPlaystation 5 / PS5 Playstation VR2 officiellt avtäckt: 4K OLED och 120 Hz
psvr 2

Playstation VR2 officiellt avtäckt: 4K OLED och 120 Hz

av senses.se

Vi har skrivit tidigare om Sony Playstation Virtual Reality 2, som är en efterlängtad uppföljare på det fina men nu till åren gångna Playstation VR som kom 2016.

Under CES (som pågår digitalt i år, som så mycket annat) så avslöjades kittet officiellt av Sony som även visade upp VR-spinoffen Horizon Call of the Mountain till formatet (se trailer nedan). Styrdonen har visats upp förr och liknar alltså andra märken såsom Facebook-ägda Oculus allt mer. Ingen mer info eller utseende på själva VR-hjälmen. Settet kommer att kräva ett Playstation 5 som motor och vår högsta önskan – att få allt trådlöst – blir uppfyllt så när som på att själva central-enheten i PSVR2 fortfarande behöver kopplas in fysiskt med kabel i själva PS5:an (via USB-C). 

Upplösningen blir 2000×2000 pixel per öga med OLED-skärmar, som denna generation klarar HDR (Sony kallar detta för ”4K”) och uppdateringen blir antingen 90 eller 120 Hz. Headsetet får också stöd för PS5:ans 3D-ljud Tempest Audio.

Design på styrdon (kan ändras). Foto: Playstation

En annan trevlig nyhet är att rörelseavläsningen numera sker internt, så du behöver inte längre någon PS Eye-kamera för att läsa av rörelser (ljuspunkter). Playstation VR2 sense controllers får även stöd för triggers och hapiskt feedback i kontrollerna, så att du kan känna vibrationer och motstånd samt ögon-tracking, som följer dina ögonrörelser – något som kan bli sjukt coolt (och eventuellt minska eller öka åksjukan).

Något pris eller releasedatum är inte officiellt kommunicerat, men en kvalificerad gissning är att detta blir PS5-boosten för julhandeln 2022. 

Vi diggar PSVR och längtar verkligen efter denna uppgradering, det är hög tid då det gamla till PS4 börjar kännas för pixligt.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.