Hem Ljud Test: NZXT Capsule Mini
Silver

Test: NZXT Capsule Mini

av Christoffer Alberti

NZXT Capsule Mini är en stilren mikrofon i mattsvart färg och precis som namnet antyder är den liten och smidig. Storleken är perfekt för hemanvändning eller att ta med sig ut på resande fot, eftersom den bara väger 544,3 gram.

Box-med-NZXT-Mikrofon
Foto: senses.se

Mikrofonen kommer snyggt förpackad och är redan monterad på ett stadigt bordsställ bestående av tung metall. Denna extra tyngd håller micken stadigt på plats och gör att den inte ramlar eller förflyttar sig i onödan. Det finns även en USB-C till USB-A kabel som du enkelt kopplar in i mikrofonen och datorn. Om du vill montera mikrofonen på en boom-arm så ingår det en mic thread adapter, vilket är ett stort plus.

Snygg-mikfrofon-NZXT
Foto: senses.se

NZXT-mikrofonen är designad för gamers med användarvänlighet i fokus. Just att den är så gamervänlig märker man med funktioner som AUX-ingång för enkel inkoppling av hörlurar i mikrofonen. En annan toppenfunktion är att du enkelt kan justera ljudet med en vridbar knapp.

Manual-från-NZXT
Foto: senses.se

Ljudet i Capsule Mini är över förväntan. Det är väldigt klart och man hör samtidigt inget onödigt oljud i bakgrunden, vilket gör denna mikrofon perfekt för streamers eller om du bara vill sitta i discord och vara en av dem som både hörs bäst och tydligast.

Mikrofonen erbjuder ljudkvalitet upp till 24-bit/48kHz, vilket – med tanke på att den är så liten och nätt – känns helt okej. Föregångaren, NZXT Capsule som släpptes 2021 hade 24-bit/96kHz men den är aningen större i storleken, så här får man helt enkelt välja vad som passar en bäst; storlek eller ljud.

Mikrofonen fungerar som bäst med programvaran (NZXT CAM) som ni kan ladda ner på www.nzxt.com Med denna programvara så kan du justera ljudet så att det fångar upp mer eller mindre inspelat ljud. Jag rekommenderar att du provar dig fram till den inställningen som fungerar bäst för dig, eftersom det beror lite på hur ljudakustiken ser ut i rummet som du använder för att spela in i. Jag önskar dock att programvaran hade haft lite fler alternativ i ljudinställningar, men detta kanske är något som kommer att utvecklas med tiden?

Vi fick även testa en boom arm som är ett alternativt sätt att montera micken:

Mikrofon-från-NZXT
Foto: senses.se

Det är enkelt att montera av micken från sitt ställ. Det behövs inga skruvmejslar eller liknande utan det är bara att skruva av micken med händerna. Boom-armen är enkel att sätta fast på skrivbordet och är justerbar i de flesta möjliga led och vinklar.

Sammanfattningsvis så tycker jag att det största pluset med micken är att den är liten. Vilket kan vara bra om man reser mycket eller har brist på plats där hemma. Plus att den trots sin ringa storlek fångar upp ljudet riktigt bra. Dock hade jag önskat att den tillhörande programvaran kunnat erbjuda några fler ljudinställningar. Men detta kanske är något som de kommer att utveckla med tiden. Vem vet? 

NZXT skickade produkt för test till denna recension. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Video från Youtube.com
Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.