Hem TVNetflix Netflix satsar på spel – mobil till att börja med
Netflix spel

Netflix satsar på spel – mobil till att börja med

av senses.se

Netflix tittar på att utveckla och diversifiera sin verksamhet och spel ligger ju då nära många film- och tv-intresse. Streamingjätten har tidigare doppat tårna i branschen med samarbeten kring mobilspel av succéserien Stranger Things och interaktiva upplevelsen Black Mirror Bandersnatch, men nu har man anlitat veteranen, tillika EA- och Oculus-chefen Mike Verdu som kapten för egna satsningen på en speldivision.

The Verge skriver att första steget verkar bli att erbjuda mobilspel som ska ingå i månadskostnaden. Oklart dock vilka i dagsläget. Att inkludera (eller lägga till spel) i prenumerationstjänster verkar populärt, såväl Xbox verkar satsa mer på Game Pass än konsol-exklusivitet och Apple trycker hårt på sitt Apple Arcade, dock med måttlig framgång så här långt.

Netflix har 209 miljoner användare globalt i dagsläget men tillväxten har saktat ned betydligt. Förra kvartalet lade man ”bara” till en miljon nya abonnenter. Under sista åren har antalet konkurrerande tjänster också exploderat, med bland annat Disney+ och Paramount+, för att bara nämna några.

Kanske är detta receptet för att återgå till forna glansdagar?

Missa inte detta

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.