Hem SpelPC WS65 – läcker workstation laptop från MSI
MSI Workstation WS65

WS65 – läcker workstation laptop från MSI

av senses.se

Senaste veckorna har delar av redaktionen jobbat, främst med våra filmproduktioner, på snärtiga MSI Workstation WS65 – en bärbar dator för proffsanvändaren som önskar både stil, bärbarhet och prestanda som räcker till mycket mer än arbete. Under huven sitter 32GB arbetsminne (när ska vi kunna få det på en 13″ MacBook Pro, Apple?), en sex-kärnig Intel i7 8th gen på 2,2 GHz (turbo-boost upp till 4,1 GHz) samt ett laptop-optimerad GPU (dedikerat grafikkort) av modellen Pascal Quadro med 6 GB, som tuffar på bra i spel men ger ännu bättre precision (för exempelvis CAD och videoredigering). Nvidia-kortet med P3200-chipset gör det hela redo för VR, exempelvis HTC Vive som vi också ska testa framöver. En snabb 512GB SSD (med NVMe) sitter som huvuddisk och tillsammans med den andra disken på 256GB (som dock endast är PCIe) räcker lagringen länge. Windows 10 ingår, specialanpassat för MSI med enkel ominstallation till exempel.

MSI WS65 design laptop
Stil och styrka.

På minussidan är egentligen bara att 15,6″-skärmen saknar 4K och HDR, men presterar ändå schysst med högkvalitativt material. Paketet som helhet känns både nätt, piggt, stiligt och inte helt oskäligt prissatt med tanke på allt man får i det (priset ut till kund ligger på runt 30 000 kr). Bara grafikkortet inverkar påtagligt på prestandan och en avancerad filmrendrering – som på vår MacBook Pro 2018 kunde ta runt en och en halv timme, görs på 10-15 minuter i redigeringsprogram som stöder Nvidias GPU-kodek NVENC. Om den är ny referens-PC för jobb och livsstil? Det kan ni ger er på.

Här köper du MS WS65 till bästa pris på Black Friday!

Vi återkommer med intryck av den mer djupgående test av speldatorn för gamers – MSI GE65 Raider 9SF, som är på väg in till redaktionen och ska hårdtestas med maxinställningar i de senaste och mest populära spelen.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.