Hem MobiliOS iPad Mini kommer 2:a november
ipad mini

iPad Mini kommer 2:a november

av senses.se

UPPDATERING 23:e Oktober: Det tog en vecka mer än vi gissade, men nu har Apple alltså bekräftat iPad Mini som börjar säljas i WiFi-version 2:a november i hela världen, bland annat Sverige och är som en 7,9-tums iPad 2 i fråga om prestanda. Priset börjar på 329$ (något svettiga 2995 kr) för 16 Gb-modellen, vilket är högt, ca 25% dyrare än Googles konkurrerande Nexus 7. Förhandsbokningen börjar 26:e oktober och vi på senses.se kommer att ha en recension så fort vi lagt vantarna på ett ex.

——————————————-

Vi sa det redan i somras, Apple kan inte så handfallet i konkurrensen om pekplatte-marknaden, som nu verkar gå mot mindre och billigare pekplattor (såsom ex Amazon Kindle, Nook och prisvärda Google / Asus Nexus 7).

Nu kommer rapporter från väl-insatta Wall Street Journal och sajten Ukrainian IPhone säger sig ha läckta bilder från Foxconn (Apples tillverkare i Kina) som visar baksidan av det som kan komma bli en 7,85″ iPad. Precis som iPhone 5 så kommer nya iPad Minis baksida bestå av anodiserat aluminium, samt nya Lightningkontakten och nanosim.

Enligt tidigare rykten från Forbes så kommer Apple skicka ut en inbjudan till press 10:e oktober, presentera iPad Mini 17:e oktober och sen ha den till försäljning i början på november – perefekt timing för julhandeln och den i USA så viktiga Black Friday-helgen.

Att det varit så tyst inför lansering är förmodligen för att Apple inte velat ta fokus (och kunder) från iPhone 5-lanseringen.

Nu återstår bara frågan – vad blir priset? Apple har fördelen av en stark fanbase som är mindre priskänslig än andra, men å andra sidan kommer man inte kunna utöka basen nämnvärt om man ligger mycket högre än ex Nexus 7 (som börjar på 199$ i 8GB-utförande). En kvalificerad gissning från oss på senses.se, är att iPad Mini med 16 GB minne kommer att kosta 299$ i USA.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.