Hem Teknik / Prylar Test: HyperX Quadcast S
Guld

Test: HyperX Quadcast S

av Christoffer Alberti

HyperX Quadcast S är en vit, stilren mikrofon som är enkel att använda. På senses har vi haft glädjen att på djupet få testa HyperX Quadcast S och det råder ingen tvivel om att detta är en av de bättre mikrofonerna på marknaden. Den är perfekt för dig som vill starta upp en egen podd eller streama spel. Många gamers faktiskt använder just denna mikrofon i sina streams på YouTube och Twitch.

HyperX Quadcast S förpackning foto: senses.se
Foto: senses.se

Finns det något bättre än att få unboxa en sprillans ny teknikpryl? För oss på redaktionen är det lite av ett halleluja-moment att försiktigt bända upp lådor och dra av plasten.. Och det första jag reagerade på när jag öppnade kartongen är en medföljande lapp med budskapet: “HyperX has you covered! Got issues with your HyperX product? Contact our experienced team for quick response and support.” Detta ger en personlig touch och ger känslan att företaget finns där om det skulle vara något.

HyperX Quadcast S lapp foto: senses.se
Foto: Senses.se

Vem älskar inte RGB-ljus? HyperX Quadcast S har en galet häftig RGB som skiftar färg i mikrofonen på ett väldigt cleant sätt. RGB är även ett stort plus om du vill att studion eller din streaming setup ska se riktigt professionell och cool ut. Färgerna styr du enkelt via programmet Ngenuity, som poppar upp när du kopplar in mikrofonen via USB. Kanske så är du redan bekant med detta program eftersom det är samma program till alla HyperX-tillbehör.

HyperX Quadcast S RGB oto: senses.se
Foto: Senses.se

När du trycker på touch-knappen med symbolen “Mute” på toppen av mikrofonen stänger RGB:n av så att du på ett enkelt sätt kan se att ingen hör dig. Detta är perfekt i vissa situationer om till exempel chefen ringer mitt i streamen. För det kanske ingen vill höra? Och när samtalet är över så trycker du bara på samma knapp igen så startar mikrofonen och RGBn igen. Enkel och smidig funktion!

HyperX Quadcast S RGB foto: senses.se
Foto: Senses.se

Mikrofonen är även utrustad med antivibration shock mount samt ett pop-filter som filtrerar onödigt buller och ljud i bakgrunden. Detta är för att säkerställa den bästa ljudupplevelsen. Det finns fyra olika inställningar beroende på hur man vill att ljudet ska spelas in. Min personliga favorit är ljudinställningen som endast fångar upp ljud framifrån. Denna funktion fungerar väldigt bra och man märker att fokuset ligger på din röst och inte allt annat som pågår runt omkring en. När de kommer till de andra ljudinställningarna så skulle jag vilja säga att stereo-läget är ett standardläge som fungerar bra för att prata och spela in. Omnidirectional är en solklart val om du till exempel spelar in en podd med fler än en person, eftersom micken spelar in ljud från flera håll. Cardioid inställningen fungerar bra för poddcasts, streaming eller om du vill göra en voiceover. Bidirectional läget fungerar superbra om du vill köra en intervju. I detta läget spelar micken in på de två motsatta hållen så att man kan hålla en så kallad face to face intervju.

För 1799 kr tycker jag att man får en väldigt bra mick som är enkel och komma igång med och ljudet är fantastiskt.

Vad jag hade önskat är en fysisk volymkontroll som man kunde styra volymen med. Förutom det så lämnar HyperX Quadcast S mig med en bra känsla av enkelhet. Basic är ibland bäst, speciellt när man vill fokusera på andra saker när man spelar in under en gaming-session eller om man intervjuar en person för en podcast.

Hyper X skickade enhet för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.