Hem MobilAndroid Google släpper nya produkter

Google släpper nya produkter

av Björn Alsborger

Idag höll Google ett event och presenterade flera nya produkter. Det som visas under den här lanseringen har varit långt ifrån hemligt, det har läckt allt från specifikationer till bilder och reklamvideos. Här har Google något att lära av Apple som är betydligt bättre på att hålla det mesta inför en lansering hemligt. Om det nu inte är en medveten strategi av Google. I vilket fall, det som Google presenterade var:

Pixel Watch 2

Efterföljaren till Google Pixel Watch (som aldrig släpptes i Sverige). Den har avancerade hälso- och träningsfunktioner, stresshanteringsverktyg, och nya säkerhetsfunktioner. Många av sensorerna / hälsofunktionerna kommer ifrån Fitbit. Den har 24-timmars batteritid och ett lätt aluminiumskal.

Rekommenderat pris är 4590 kr och 5190 kr för versionen med LTE-stöd.

Pixel 8

Pixel 8 är Googles mellanmodell (mellan a-modellerna och pro) och påminner väldigt mycket om förra årets Pixel 7. Den är något mindre (6.2″ vs 6.32″), har en uppgraderad 120 hz skärm, drivs av Googles nya Tensor G3 och har fått flera uppdaterade kameror, med t.ex autofokus på vidvinkelkameran så att man nu får ett makroläge motsvarande det som Pixel 7 Pro hade. Vi återkommer med mer information och en recension.

Rekommenderat pris är: 9590 kr (128 GB) och 10390 kr (256 GB).

Pixel 8 Pro

På Pixel 8 Pro har Google uppdaterat samtliga kameror. Det är en helt ny selfie-kamera, en 50 megapixlars huvudkamera som tar in 21% mer ljus än Pixel 7 Pro, vidvinkelkameran är rejält uppdaterad från förra året och är nu på 48 MP (istället för 12) och tar in 105% mer ljus och i makroläget så kan man komma 30% närmare än tidigare. Det kommer även finnas ett efterlängtat PRO-läge i kamera-appen så man kan själv justera slutarhastighet, iso, fokus, osv.

Vi återkommer med mer information och en recension.

Rekommenderat pris är: 13090 kr (128 GB), 13890 kr (256 GB) och 15390 kr (512 GB).

Övrigt

Google visade även upp förra årets Pixel buds pro som kommer släppas i ett par nya färger och kommer via en mjukvaruuppdatering få flera nya funktioner.

Något som är glädjande är att Google kommer från och med Pixel 8-serien erbjuda 7-års uppdateringar, så köper du en Pixel 8 idag så kan du räkna med att den kommer uppdateras till 2030 (och Google kommer även lagerhålla reservdelar under hela den tiden).

Något som är mindre glädjande är prisnivån på Pixel som har ökat ordentligt. En del kan man skylla på vår svaga valuta, men det är inte hela orsaken. Vi var väldigt nöjda med Pixel 7 pro i vårt test förra året, men mycket av berömmet berodde på att den var så prisvärd. Kommer vi bli lika nöjda i år?

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.