Silver

Test: Glorious Model D2PRO

av Christoffer Alberti

Äntligen är det dags att utforska en helt ny produkt! Att testa olika teknikprylar är alltid spännande, men gamingprylar är verkligen de mest underhållande att experimentera med! Den här gången ska vi granska en produkt från Glorious, ett företag baserat i Dallas, Texas, USA.

Foto:senses.se-glorious-model-d2pro-musen-i-den-öppnade-förpackningen
Foto: senses.se

Innan vi dyker in i recensionen, låt mig berätta lite om Glorious, eftersom vi aldrig har testat deras produkter tidigare. Grundat 2014 i Texas av en självutnämnd ”Die-hard PC gamer,” såg företagets grundare ett problem på marknaden för gamingtillbehör. Stora företag dominerade med överprissatta produkter och ifrågasatt kvalitet. För att lösa detta problem föddes idén att starta Glorious.

Foto:senses.se-glorious-model-d2pro-gamingmus-med-trådlös-sändare-och-manual
Foto: senses.se

Den produkt vi testar nu är Glorious Model D2PRO, en trådlös gamingmus som även kan användas med sladd – vilket är ett stort plus för dem som föredrar det stabila alternativet. Sladden är flätad för ökad hållbarhet jämfört med vanliga gummi/plastkablar. Batteriet har en imponerande livslängd på upp till 80 timmar vid full laddning, och Glorious Core-programvaran ger användaren möjlighet att redigera DPI-inställningar och funktionerna för de två sidoknapparna. Dessutom kan du enkelt övervaka batterinivån och se till att produkten är uppdaterad.

Foto:senses.se-glorious-model-d2pro-närbild-på-gamingmus
Foto: senses.se

Tillverkaren hävdar att musen klarar av 100 miljoner klick, vilket gör den idealisk för de som verkligen använder den under intensiva spelsessioner. Med en maximal känslighet på 26 000 DPI (om än lite för snabbt för vissa, inklusive mig själv) och en maxhastighet på 650 IPS, möter musen höga krav när det gäller känslighet och hastighet. Detta ger smidighet som tar din spelupplevelse till nästa nivå. Under spelets gång har du möjligheten att enkelt justera sensitiviteten med bara ett knapptryck på den smart placerade knappen mellan höger och vänsterklickarna. Scrollhjulet är enkelt att manövrera och ger dig möjligheten att klicka på det för att scrolla med en lätt rörelse av själva musen. En perfekt funktion för de som brukar bli trötta i fingrarna av överdrivet scrollande. Sätt fart på ditt spel och njut av den anpassningsbara designen som tar kontrollen över dina rörelser till nya höjder!

Foto:senses.se-glorious-model-d2pro-närbid-på-gamingmus-med-sex-knappar
Foto: senses.se

En viktig aspekt är musens vikt på endast 60 gram, vilket kan vara en fördel eller en nackdel beroende på personliga preferenser. Jag hade önskat möjligheten att lägga till vikter för att anpassa vikten efter mina egna önskemål. Dessutom hade något gummimaterial på sidorna varit trevligt för att förhindra att musen glider iväg under intensivt spel. Detta kan dock lösas genom att hålla musen lite hårdare, särskilt med dess ergonomiska design.

Foto:senses.se-glorious-model-d2pro-närbild-från-sidan-av-gamingmusen-färgen-på-den-är-svart
Foto: senses.se

Designen av den ergonomiska formen är noga uttänkt för att ge dig flexibiliteten att antingen lägga hela handen vilande över gamingmusen eller att greppa den med fingrarna runt om. Utifrån min personliga åsikt anser jag att storleken är optimal då den varken är större eller mindre än jämförbara produkter från konkurrenterna som jag har testat tidigare.

Värt att nämna är att denna modell även finns i 4/8 kHz och väger 62 gram. 4 kHz är den trådlösa polling rate, medan 8 kHz är det du får med sladden.

Sammanfattningsvis kan jag starkt rekommendera Glorious Model D2PRO för dem som vill utforska ett annat varumärke än de som dominerar marknaden idag. Motsvarande gaming-möss på marknaden som går att jämföra kostar runt 2 000kr

En imponerande mus för gamers, som lever upp till förväntningarna!

Glorious skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.