Hem SpelPC Recension: Get Packed – Fully Loaded
Silver

Recension: Get Packed – Fully Loaded

av Henric Brandt

Get Packed: Fully Loaded är verkligen i grund och botten helt genialiskt: ta något så banalt och vardagligt som att flytta möbler och gör det till ett utmanande och roligt spel. I spelet så är vi är ett gäng flyttgubbar och -gummor som driver en flyttfirma och på varje bana står vi inför nya utmaningar. Det kan vara galna truckar, trafikerade vägar eller bråkiga poltergeists. Det går att spela upp till fyra spelare i co-op och här kan du välja om du vill lira med kompisar i lokalt i soffan eller online.

Foto: ©Coatsink - Get Packed: Fully Loaded - Explosion!
Foto: © Coatsink

Premissen är enkel – vi har en viss tid på oss att lasta ut så många saker vi bara kan ur huset. Vi kan skicka iväg flyttlasset i lastbilen när vi vill, hur många gånger vi vill – men då den blir borta en stund så det gäller att vara strategisk. Du kan även välja att komprimera ner saker i en kartong så de tar mindre plats och därmed mindre skada. För det är ju den lilla knorren också; du kan inte bara slänga runt med grejerna – du måste vara försiktigt med dem så att de håller hela vägen ut till lastbilen.

Foto: ©Coatsink - Get Packed: Fully Loaded - Another day another dollar.
Foto: © Coatsink

Varje bana är unik och har egna utmaningar. Din avatar kan inte dö, men den kan bli skadad och därmed kommer du förlora dyrbara sekunder. Flera gånger under spelets gång dyker det upp önskningar om vilka saker som chefen vill att du packar med. Spelet presenteras ur en isometriskt vy och därmed är det ganska lätt att hitta. En vit kant dyker även upp runt möbeln eller prylen som gör det hela ännu lite lättare.

Foto: ©Coatsink - Get Packed: Fully Loaded - Use the slide!
Foto: © Coatsink

Triggerknapparna på handkontrollen styr vardera hand på din avatar och därmed kan du bära två saker med dig hela tiden. Problemet är att du inte kan släpa sakerna efter dig för länge eller vara för hårdhänt, för då går de sönder och tappar värde. Det går att ta saker och bära framför sig, men då är det riktigt knivigt att få in balansen.

Get Packed: Fully Loaded har ett högt tempo och är riktigt kul ensam, men när du kör med vänner eller online så tas det hela till en ny nivå. När fyra galningar rycker och sliter i alla saker i husen så blir det helt vansinnigt kul att både spela och även bara att få se på!

Foto: ©Coatsink - Get Packed: Fully Loaded - Beware of Ghosts!
Foto: © Coatsink

Grafiken är snygg och ren, varje bana är full av roliga detaljer. Det finns även ramberättelse som är välgjord och kul. Det märks att spelskaparna har gått in för att göra ett roligt spel

Men – hur kul fysiken än är, så är det många gånger enerverande svårt att få ut sakerna i bilen och när du verkligen börjar gå in för att få höga poäng så känner jag att spelmekaniken inte riktigt hänger med på vad jag vill göra. Så det leder till en del frustration över bristen på precision, som drar ned betyget en smula.

Sammanfattningsvis så är Get Packed: Fully Loaded fartfyllt, roligt och riktigt underhållande spel för en liten penning så det är helt klart värt en rekommendation.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.