Hem SpelPC Recension: Hot Wheels – Forza Horizon 3 (DLC)
Forza Horizon 3 Hot Wheels recension Silver

Recension: Hot Wheels – Forza Horizon 3 (DLC)

av senses.se

För er födda på 90-talet eller senare så är det inte säkert att leksakstillverkaren Mattels Hot Wheels säger särskilt mycket. För 70- och 80-talisterna var det dom där extremt coola, uppdragbara leksaksbilarna som vi såg reklam för varje lördagsmorgon i samband med att vi njöt av tecknade serier via kabel-tv på Sky Channel, serier såsom G.I. Joe och Transformers. För 30 år sen var Hot Wheels en extremt snabb och dyr, analog samling med bilar (och banor) man skulle samla för mer pengar än vad gemene barn hade i veckopeng (eller månadspeng för den delen). Idag är Hot Wheels lite förpassade till nostalgins glömska (även om BR och Mattel fortfarande säljer dem ligger allt fokus på leksaken som överlevt sen dina far- och morföräldrar var små och säljer som smör ännu: Barbie) och vad kan då vara bättre än kittla farsorna och morsorna som gått över till att leka digitalt och släppa Hot Wheels som en DLC till det mycket omtyckta Forza Horizon 3?

hot wheels forza horizon 3

Likt förra DLC-paketet Blizzard Mountain så är Hot Wheels en helt fristående plats (en ö, faktiskt) som du kan åka till närsomhelst i grundspelet och sen tävla och ta pokaler oberoende av hur långt du kommit i själva Forza Horizon 3. Det märks att fantasin har fått flöda fritt: Hot Wheels bjuder på vansinniga loopar, skruvar, turbo-boost-plattor och mekaniska dinosaurier. Ja, det är en lite Trackmania Turbo över det hela faktiskt – även om det inte är riktigt så hysteriskt arkadbetonat som Ubisofts redaktionsfavorit.

Du kan som vanligt spela fram och vinna nya bilar, hitta klassiska bilar övergivna i lador (även på ön) och får dessutom låsa upp tre, exklusiva Hot Wheels-åk, som är något bångstyriga jämfört med de italienska och tyska vidunder vi gärna kör, men som å andra sidan kan komma upp i bra hastigheter och – som i reklamen – fatta eld i däcken när det går riktigt fort.

forza horizon 3 hot wheels

Japp, det finns dinosaurier (dock mekaniska sådana).

För dig som köpte Forza Expansion Pass för 349 kr (eller vill göra det nu) så ingår både Blizzard Mountain (som är snö och isbetonad) samt Hot Wheels i det priset. Vill du köpa bara Hot Wheels för sig så kostar det 199 kr, vilket inte är hutlöst men hade kunnat vara lite billigare med tanke på att man också måste äga själva Forza Horizon 3 för att kunna spela det. Vi har i alla fall haft kul med det och återfått lite av lusten att återuppta Microsofts bilspel, som fortfarande bjuder på oöverträffat underhållningsvärde, även om ni vet att Forza Horizon 2 är vår stora bilkärlek genom tiderna.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.