Hem SpelPC Recension: EA Sports FC 24
EA Sports FC24 recension Silver

Recension: EA Sports FC 24

av senses.se

Efter ganska exakt 30 år med FIFA-licensen så har kärleksaffären mellan speljätten EA Sports och skandalomsusade, internationella fotbollsförbundet FIFA nått ett slut. Det är så slut att varenda FIFA-spel från tidigare år har plockats ned från digitala affärer. Synd, men det är den stora nackdelen med att köpa digitala licenser. Årets fotbollsspel från EA Sports får det nya namnet FC 24 (Fotball Club 24). Trots det dramatiska namnbytet, behåller spelet i stort sett samma kärnstruktur och mekanik som vi har vant oss vid, men introducerar också några notabla ändringar och förbättringar.

FC 24 stadium
Foto: EA Sports

En av de mest framträdande och diskuterade ändringarna är inkluderingen av kvinnliga spelare i det populära spelläget, Ultimate Team. Detta har genererat en del kontrovers bland fansen, med vissa som ifrågasätter realismen i att ha män och kvinnor i samma lag. Samtidigt är ju detta ett TV-spel, där realism kanske inte alltid är den högsta prioriteringen. Dessutom ger inkluderingen av kvinnliga spelare en större variation i lagbyggandet och öppnar upp för en ny potentiell målgrupp av kvinnliga spelare. Detta kan ses som ett progressivt steg för spelet, även om det har mötts med blandade reaktioner.

På den tekniska sidan har EA Sports FC 24 genomgått vissa grafiska förbättringar. Menyerna är snabbare och mer strömlinjeformade, vilket ger en mer polerad användarupplevelse. Dessutom har spelet introducerat nya kameravinklar i olika spellägen, vilket ger en ny dimension till spelupplevelsen. Spelarnas rörelser och interaktioner på planen har också förbättrats, vilket ger en mer realistisk känsla.

FC 24 Haaland
Foto: EA Sports

Trots dessa förbättringar, lider spelet fortfarande av några barnsjukdomar. Målvakterna kan ibland röra sig konstigt, vilket kan vara frustrerande för spelare. Dessutom finns det vissa fel och buggar i Ultimate Team, som förhoppningsvis kommer att åtgärdas i framtida uppdateringar. Trots dessa brister, erbjuder spelet fortfarande en solid och underhållande spelupplevelse.

En annan kritikpunkt är att det trots namnbytet, inte skett några större ändringar i vissa spellägen. Detta kan göra att spelet känns mindre revolutionerande än vad det kanske borde vara. Trots detta, är EA Sports FC 24 ett stadigt fotbollsspel som erbjuder en underhållande spelupplevelse för både nya och gamla fans av serien.

FC 24 Nintendo Switch
Spelet fungerar på Nintendo Switch, men det är avskalat. Foto: EA Sports

Sammanfattningsvis är EA Sports FC 24 en värdig uppföljare i den långvariga fotbollsserien. Trots vissa brister och kontroverser, erbjuder det fortfarande en underhållande och engagerande spelupplevelse. Med några förbättringar och justeringar, har det potential att bli ännu bättre i framtiden.

EA Sports skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.