Hem Spele-sport Det här är GLHF.GG
glhf.gg banner

Det här är GLHF.GG

av senses.se

GLHF.GG är en hemsida som handlar om e-sport och allt därtill. Här erbjuds dock ingen betting för riktiga pengar, utan istället handlar sajten om att skaffa XP som ger dig belöningar. Du kan bland annat titta på livestreams av din favoritsport samt de största evenemangen. Belöningarna du får kan vara saker som gamingtillbehör, skins, merchandise med mera.

GLHF.gg är skapat av William Hill och Gamingzone, som ett led i att öka e-sportens popularitet. På denna portal kan du inte bara se livestreaming, utan du kan även belönas för det. Det finns missions du kan ta del av, frågesporter att tävla i och även nyheter att läsa om olika spel.

Hur fungerar det?

För det första måste du registrera ett konto på sajten. Det går fort och kräver enbart namn, mejladress och födelsedatum. Du har en avatar på sajten som du kan ändra utseendet på till viss grad, du låser upp fler möjligheter ju högre nivå du når. Bara av att registrera dig får du både XP och en Loot Box.

Tanken är att göra det ännu mer spännande att titta på esport-streaming genom att belöna tittaren för det. Det är ett perfekt koncept vid sidan av betting, då det är helt kostnadsfritt. Namnet är givet, GLHF betyder Good luck have fun och GG står för Good game, båda är vanliga förkortningar i gamingvärlden.

Hundratals personer streamar esport dagligen i Sverige och GLHF:s VD Niklas Grawé säger att målet är att skapa en community där esportföljare från hela världen vill vara. De erbjuder uppdrag, frågesport och lotterier där du helt kostnadsfritt kan vinna riktiga prylar för gaming, men även skins till dina favoritspel och mycket mer.

Foto: GLHF.gg

Vilka esporter streamas på GLHF.gg?

Sajten har en egen kategori för streaming och du kan välja mellan att titta på hela nio olika esporter. Självklart hittas de populäraste esporterna CS:GO, Dota 2 och League of Legends. Men du erbjuds också möjlighet att titta på livematcher i Playerunknown’s Battlegrounds (PuBG), World of Warcraft, APEX Legends, Fortnite, Overwatch och Hearthstone.

Du kan välja vilket spel du vill titta på högst upp på sidan, sedan kan du skrolla ner och se vilka streams som är live just nu samt hur många som tittar. Du ser namnet på streamen tydligt angiven och loggan för vilket spel det handlar om. Tittar du på en stream kan du svara på frågor samtidigt.

Om du lämnar sidan kommer streamen fortfarande finnas kvar i nederdelen av din skärm, vilket är en fördel. Det finns även möjlighet att söka på namnet på en specifik stream för att slippa scrolla igenom det stora utbudet streams. En chattfunktion finns också tillgänglig för varje stream, vilket ger en personligare upplevelse.

Kostar någonting riktiga pengar på GLHF.gg?

Nej du behöver inte betala en enda krona som medlem på GLHF.gg. De har även en bettingsajt kallad BetGLHF.gg, dock finns den inte tillgänglig för svenska spelare. Vi tycker att det är fördelaktigt att inga riktiga pengar används, men att du ändå kan vinna riktiga saker från välkända gaming-varumärken vilket är ett plus.

På GLHF.gg handlar allt om gamification och du kan avnjuta belöningar som inte längre tillåts på spelsajter i Sverige. Nu råder ju ganska stränga regler för bonusar i Sverige om man spelar för riktiga pengar. Men här handlar allt handlar om att svara på frågor eller gissa utkomsten i specifika matcher och pengar är ingen faktor. Istället vinner du poäng som du sedan kan handla för i webbshopen. Det finns gott om möjligheter att öka i nivå och få fler belöningar.

PVP Quiz och Battle Royale Quiz

I PVP Quiz tävlar du mot en annan medlem på sajten genom att svara på frågor om e-sport. Detta quiz är alltid tillgängligt och det enda du behöver göra är att trycka på ”Search for opponent” och sedan vänta tills en passande motståndare dyker upp. Det är vinnaren som får alla XP.

Battle Royale Quiz äger rum på bestämda tider, allt som oftast en gång per dag men vissa dagar erbjuds inget Battle Royale Quiz. Du måste anmäla dig i tid för att säkra din plats i tävlingen och sedan logga in en stund innan för att inte missa startsignalen, för då startar frågesporten utan dig.

I ett Battle Royale Quiz måste du svara rätt annars åker du ut. Får du 10/10 rätt får du din belöning direkt. Belöningen består av GLHF Gold i en bestämd mängd. Frågesporten har alltid inriktning på en bestämd esport, så du behöver bara medverka i de quiz som handlar om just dina favorit bland esporter.

Match Predictions och Raffles

Match Predictions, alltså där du ska gissa utkomsten i en match, erbjuds inte på alla evenemang. Istället finns det utvalda utmaningar som du får välja mellan. Om du hittar en passande kan du klicka på den för att välja en vinnare. Du har möjlighet att ändra din gissning fram tills den första tävlingen börjar.

De matcher du kan förutspå kan du följa i livestream på hemsidan, vilket gör det hela extra spännande. Om du vinner erhåller du din belöning automatiskt. Raffles är lotterier, och för att kunna medverka i dem behöver du en Raffle Ticket. En sådan kan du få antingen när du går upp i nivå eller i en loot box.

Lotterierna äger rum dagligen och du kan vinna både gaming-utrustning och spelutrustning. Ju fler tickets du har desto större är din chans till vinst. Efter anmälan får du vänta till dragning, om du vinner får du en notifikation. Vinsterna i sajtens Raffles varierar och de kan vara allt från headsets till spelkort och replikor.

Erbjuder GLHF.gg support?

Ja det finns supportmöjligheter på GLHF.gg ifall du skulle ha frågor. Du kan bland annat kontakta dem via chatt dygnet runt, alternativt mejla dem ifall du har kundrelaterade frågor. Om du har feedback, generella frågor eller tips på hur sajten kan förbättras erbjuds en specifik mejladress för kontakt, detsamma gäller för frågor gällande PR.

Sajten har också en FAQ-sektion där frågor om de olika utmaningarna besvaras. Den är mycket välskriven och full med matnyttig information. Hela sidan är användarvänlig och har bra beskrivningar om de olika avdelningarna och tävlingarna. Du bör dock kunna engelska för att effektivt använda sidan, då det inte förekommer någon svensk översättning i dagsläget.

Sammanfattning

GLHF.gg är en hemsida som vill göra det ännu mer spännande att titta på e-sport. Det gör de genom att erbjuda utmaningar och tävlingar där du kan vinna riktiga priser. En fördel är att allting är gratis på hemsidan. Det enda du behöver göra är att svara på frågor för att samla poäng.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.