Hem Ljud Test: Creative Pebble v3
Creative Pebble v3 recension

Test: Creative Pebble v3

av Henric Brandt

Vid första anblicken så ser Pebble v3 från Creative ut att vara en helt perfekt produkt. Högtalarna är små ut och utmärkta att ta med sig i väskan till den bärbara datorn. De är kopplas in med Bluetooth och därmed minskas även antalet kablar som behövs.

Creative Pebble v3 test Foto: senses.se
Foto: senses.se

När jag får upp dem ur lådan så inser jag snabbt två saker. Ett: De har ingen batteridrift. Två: De är väldigt mycket större än vad jag först trodde. Pebble v3 från Creative kan kopplas till din enhet på två sätt: Antingen via USB-C (vanlig USB funkar också, via en adapter som ingår) eller så kopplar du in dem via Bluetooth.

Mina frågetecken runt den här produkten är användningsområdet? För jag trodde det här skulle vara en Bluetooth-kopplade stereohögtalare på batteridrift, utan kablar, som du kan ta med dig var som helst till din laptop och ha ett mobilt pop-upkontor. Vad det egentligen är visar sig vara Bluetooth-kopplade stereohögtalare, som sitter ihop med en sladd, som dessutom behöver ström för att fungera. Det enda som Bluetooth ger är att att 3,5″-uttaget saknas, då den tar ut ljudet via USB C. Högtalarna är dessutom för stora för att ha med sig i en väska.

Så användningsområdet blir ändå till en stationär plats i ditt hem och här blir det genast lite smidigare om du har dem kopplade till Bluetooth till din laptop. De kopplar upp sig snabbt och lätt. Om du istället vill koppla in högtalarna via USB i en Mac så måste du ladda hem ett litet program som förklarar för datorn att ljudet ska gå ut till högtalarna via USB. Det steget behövs inte på PC.

Nu till det viktigaste, hur är då ljudet i Pebble v3 från Creative? Jag kopplade dem först till min telefon och körde musik därifrån. Ljudet uppfattade jag som rent och klart, men att det saknar all tillstymmelse till bas. Det är verkligen tråkigt, för jag har hört riktigt bra bas ur mindre högtalare än dessa. Inkopplad till PC:n (via USB) så provkörde jag lite spel och såg även en del på youtube. Det är verkligen imponerande ren återgivning av ljudet och hade där bara funnits lite muller i botten så hade betyget helt klart gått upp ett snäpp. Det finns en Gain-knapp på baksidan av den högra högtalaren, men jag upplevde ingen större, hörbar skillnad på ljudet.

Pebble v3 Creative
Foto: senses.se

Sammanfattningsvis så blev jag inte riktigt klok på Pebble v3 från Creative. Det var inte alls den smidiga, smarta produkt som jag trodde att de skulle vara. Mitt intryck av det hela blir lite av ett ”meh”. För i slutändan är detta bara ett par helt vanliga datorhögtalare, med sparsam bas, som bara gjort sig av med en enda sladd.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.