Hem DryckÖl Oktoberfest-känsla med Carlsberg Extra Pilsner
Carlsberg Extra Pilsner

Oktoberfest-känsla med Carlsberg Extra Pilsner

av senses.se

Carlsberg är en öltillverkare som är kanske mest känd för sin catchiga reklamslogan, men i ölkretsar även omtalad för att de förändrade ölbryggandet på 1850-talet genom att rena bryggjästen och på så vis gjorde processen mer hanterlig och planerbar, istället för hit-or-miss-ingången många haft där vissa satser öl varit odrickbara på grund av ofördelaktig, naturlig jäsning. Man ska också ha delat denna jäst fritt med andra bryggerier runtom i världen, vilket såklart bidragit till bättre öl för alla och låter hedervärt för ett kommersiellt bolag som annars brukar hålla sina tillverkningshemligheter nära rocken.

Nu i september lanserade man Carlsberg Extra Pilsner, en ljus öl bryggd i Danmark, som man beskriver som ”en krispig öl i tysk pilsnerstil”. Vi har provat och panelens omdöme var att det var en överlag smakfull och ändå lättdrucken öl, med både bra alkoholhalt, beska och vissa inslag av krydda och just jäst som lite påminde oss om en veteöl i tysk stil (fast detta inte är det). Fungerade lika bra till häng som till en middag. Inte alls dumt val nu när vädret blir kallare och höstsäsongen gör sitt intåg, med mer rustik mat på tallriken såsom potatis, korv, kål i alla dess slag och rotfrukter.

Carlsberg Premium Extra Pilsner (artnr 1077) finns på de flesta Systembolag nu och kostar 12,90 kr för 33 cl på burk + pant.

Carlsberg skickade varuprov för detta test. Utskickare av material har inget redaktionell inflytande på våra texter.

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.