Hem SpelMac Recension: Atelier Ryza 2 – Lost Legends and The Secret Fairy
atelier-ryza-2-lost-legends-and-the-secret-fairy-recension

Recension: Atelier Ryza 2 – Lost Legends and The Secret Fairy

av Henric Brandt

Atelier Ryza 2: Lost Legends and the Secret Fairy är en uppföljare till spelet Atelier Ryza: Ever Darkness & The Secret Hideout och utspelar sig tre år efter händelserna i första spelet. Vi tar åerigen kontrollen över Ryza och besöker nya, häftiga platser där vi träffar både nya och gamla vänner i jakten på en ovärderlig skatt.

Pressbild: Koei Tecmo - Gust Co. Ltd. copyright 2021 - Ryza by a tree
Pressbild: Koei Tecmo – Gust Co. Ltd.

Det första jag slås av när jag startar Atelier Ryza 2 Lost Legends and the Secret Fairy är att laddningstiderna är ganska långa. Det tar en hiskelig tid innan det hela kommer igång. När du väl kommer in i spelet så är det dags för all exposition som behövs för att du ska hänga med på vad äventyret ska handla om. Detta är ett extremt pratigt spel och det är många tryck på X-knappen för att komma vidare. Sen insåg jag att det finns en auto-play knapp som gör att du inte behöver klicka fram nästa dialog. Jag klockade inte, men det känns som om det är minst tio minuter snack innan du överhuvudtaget får komma igång och spela.

När du väl får kontrollen över Ryza så kan man börja undersöka världen. Det är en öppen värld, men till en början så finns det inte så mycket du kan göra. Du är ganska styrd i vart du ska ta vägen. När du möter en fiende så kommer du in i en tur-baserat stridssystem som känns väldigt segt och otympligt. När du har klarat av din första fiende så är det dags att träffa dina vänner och, överraskning – mer pratande.

Pressbild: Koei Tecmo - Gust Co. Ltd. copyright 2021 - Ryza in city
Pressbild: Koei Tecmo – Gust Co. Ltd.

Dialogen är på japanska och textad till engelska. Jag gillar i och för sig det, då jag alltid har diggat japansk anime men det är lite skumt ibland när Ryza utbrister något under tiden hon springer som inte är översatt. Skådespelarna är bra, men det blir lite enerverande ibland då alla känslouttryck är så extremt överdrivna. Det blir till slut ganska fånigt.

Grafiken är snygg, välgjord och har skön anime-känsla. Ljud och musik knyter ihop säcken och överlag är Atelier Ryza 2 Lost Legends and the Secret Fairy ett habilt konstruerat äventyrsspel, med många uppgraderings möjligheter och platser att utforska.

Sammanfattningsvis känns Atelier Ryza 2 Lost Legends and the Secret Fairy verkligen inte som allas kopp te. Om du är ett stort fan av japanska rollspel (JRPG) så tror jag absolut att du kommer älska det här spelet. Men för er som är som jag – som inte riktigt förstår storheten i långa, trista konversationer och minimalt spelande – så når betyget tyvärr inte upp till en rekommendation.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.