Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Test: Asus ROG Claymore II (tangentbord)
Silver

Test: Asus ROG Claymore II (tangentbord)

av Henric Brandt

Ett bra tangentbord är A och O, särskilt inom gaming. Är det inte tillräckligt precist eller att det inte klarar av tillräckligt många knappregistreringar samtidigt så kan det betyda skillnaden på liv eller död för din avatar. Dagens test är av alldeles pinfärska ROG Claymore II från Asus. Det jag direkt gillar när jag lyfter kartongen är att tangentbordet känns tungt. Till skillnad från gaming-möss så vill du ha ett tungt tangentbord, som ligger still under intensiva matcher. Förstaintrycket är mäktigt av ASUS flaggskepp för 2021.

När det väl är ur kartongen så kan jag börja testet. Det som direkt är intressant är att Num-paden går att ta loss från tangentbordet och du kan välja att ha det inkopplad på vänster eller höger sida. Eller om du hellre vill minska ned storleken på ditt tangentbord kan du helt enkelt plocka bort Num-paden. Sen gillar jag verkligen att jag kan använda ROG Claymore II både trådat (med en snyggt flätat sladd som inte trasslar sig) och trådlöst. När Tangentbordet är fulladdat så räcker det inbyggda batteriet i upp till 47 timmar om om du har RGB-belysningen tänd (runt 60 utan). Du kan lätt se genom en indikator på tangentbordet hur mycket batteri du har kvar.

Rog Claymore II - Asus - copyright 2021 - Foto: senses.se - Närbild batteri-indikator.
Foto: senses.se

Tangenterna är skålade och till en början kändes det lite udda, men när man väl har lärt sig så är risken för feltryck minimal. Hela ROG Claymore II från Asus andas kvalitet och funktionsduglighet, detta är tydligt premiumsegement precis som deras utmärkta gaming-skärm vi testade för ett tag sedan. Tangenterna är testade och garanterade att hålla för svindlande 100 miljoner nedtryck. De är även tryck-utjämnande så det inte blir för lite press som kan leda till miss-information.

Rog Claymore II - Asus - copyright 2021 - Foto: senses.se - Närbild Trådat eller trådlöst?
Foto: Senses.se

Handledsstödet är i snyggt läder och det är avtagbart och håller sig på plats med magneter. I det stora hela är ROG Claymore II riktigt imponerande och det hade kunnat bli ett solklart måste – om det inte vore för ett par, irriterande detaljer.

Programvaran är inte helt lätt att hitta och när du väl hittat den så finns den enbart till PC. Nu är kanske detta inte ett stort problem då de flesta spel är gjorda för och att spelas på PC – datorer men jag är Mac-användare all the way och vill kunna ha möjligheten i alla fall att använda alla tangentbordets funktioner även på min dator. Sen har konstruktörerna valt att göra multimedia-knapparna som funktionsknappar. Detta vill säga F-knapparna högst upp på tangentbordet: så om du vill pausa, estoppa eller vad du vill göra måste du trycka ned Fn (Function) knappen och hålla den intryckt. Det är kanske inte en jättegrej, men det här är inget du gör med en hand särskilt smidigt och då har jag ändå stora händer. Numpaden har programmerbara knappar, som du kan använda som multimedia-knappar men dessa vill du kanske istället ha till något helt annat.

Rog Claymore II - Asus - copyright 2021 - Foto: senses.se - Närbild Multimedia-knapparna.
Foto: senses.se

Sammanfattningsvis så är Rog Claymore II från Asus helt klart värt en varm rekommendation. Det här är ett robust och gediget gamling-tangentbord, som förvisso kostar en rejäl slant, men också erbjuder många funktioner och få nackdelar.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.