Hem SpelPC Recension: Astronimo
Silver

Recension: Astronimo

av Henric Brandt

Astronimo utspelar sig i galaxens utkanter. När du är i full färd med att utvinna mineraler kraschlandar fyra anställda från Hypergiant Inc. på en liten planet och blir hopplöst strandsatta. Nu är det upp till dig att lösa pussel, bygga olika farkoster för att ta dig fram och till slut bygga ett rymdskepp som du måste tanka och sedan skjuta tillbaka ut i rymden. Det finns inget rätt och fel, och endast din fantasi sätter gränserna.

Foto: ©2023 – Coatsink - Astronimo - The playfield.
Foto: ©2023 – Coatsink

Astronimo påminner till en början en del om Rovio-spelet Bad Piggies, som släpptes under tiden då Angry Birds-hypen var som värst. Nu är Astronimo mer avancerat på många sätt. Visst går en stor del av tiden till att bygga olika galna prylar som du kan ta dig vidare med, men det finns även en söt liten story och ett ganska avancerat plattformsspel inbakat i det hela också.

Foto: ©2023 – Coatsink - Astronimo - Build menu!
Foto: ©2023 – Coatsink

Grafiken är härligt rund och färgglad. Det kan ge sken av att det är ett spel riktat till barn, men jag skulle säga att det inte fungerar så bra för mindre barn då det inte alltid är helt lätt att räkna ut hur du ska komma vidare. Det jag verkligen gillar är friheten i hur du bygger de olika sakerna. Det är inte bara förbestämda bitar utan du kan vrida och vända på byggstenarna hur du vill och, precis som jag skrev ovan, det är bara din fantasi som sätter gränsen.

En annan fördel är också att allt du byggt finns sparat, så du kan hela tiden återanvända saker som du redan har byggt en gång och kanske använda dem igen som de är, eller att du modifierar dem till den nya situationen. Du kan även sätta ihop flera av dina kreationer om du vill göra det.

Astronimo finns just nu enbart till PC och även om det går att spela med mus och tangentbord är det inget som varken jag eller spelutvecklarna rekommenderar. Så det känner jag är ett minus: att du måste ha en handkontroll till din PC för att kunna njuta till fullo.

Foto: ©2023 – Coatsink - Astronimo - Drive!
Foto: ©2023 – Coatsink

Sammanfattningsvis så är Astronimo ett roligt tidsfördriv med äkta skaparglädje, så det är helt klart värt en rekommendation!

Coatsink skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.