Hem SpelPC Recension: Age of Wonders – Planetfall
age of wonders: planetfall recension Silver

Recension: Age of Wonders – Planetfall

av Henric Brandt

Det jag verkligen gillar med strategispel är att de påminner mig om tiden då man spelade Risk och andra typer av brädspel. Det här kan man säga är den digitala motsvarigheten. I Age of Wonders: Planetfall så skall du återta kontrollen av en planet. Till din hjälp har du – till en början – sex olika arméer och du har möjligheten att gå in i strid direkt, aggressivt expansionistisk eller använda diplomati för att nå dina mål – lite som i Sid Meiers klassiska Civilization (som också finns som brädspel).

Age of Wonder: Planetfall - Screenshot Xbox-one

Direkt när jag slår igång Age of Wonders: Planetfall så inser jag att det här inte kommer vara det lättaste spelet att komma in i. Det är otroligt mycket tutorial text att läsa igenom och förstå. Det här är verkligen inget spel som du bara sätter dig ned och plockar upp på fem minuter. Du behöver verkligen sätt dig in på djupet för att kunna förstå och genomföra ditt uppdrag.

Age of Wonder: Planetfall - Screenshot Xbox-one

All information är ganska omfattande och det finns ingen direkt ”mjukstart”. Resultatet av det är att jag kände mig förvirrad redan från början och det störde min spelupplevelse lite. När det senare blir flera olika arméer att hålla reda på, så blir det om möjligt ännu mer avancerat och tidvis aningens irriterande.

Age of Wonder: Planetfall - Screenshot Xbox-one

Nog om det negativa; när du väl har tagit igenom dig den feta luntan av information du behöver för att kunna genomföra ditt uppdrag så släpper det och Age of Wonders: Planetfall blir riktigt roligt! När du kommer in i strid så ändras vyn och du får en tydligare och bättre synvinkel på slagfältet. Här har du också möjligheten att använda dina olika krafter, de olika vapnen du har bestyckat dina fordon med och även välja att det kanske finns en annan väg än strid.

paradox age of wonders 4

Age of Wonders: Planetfall relativt höga ingångströskel gör att det verkligen inte lär vara ett spel för alla, men om du gillar avancerade strategispel med en rik historia och extremt mycket micro-management så är det här verkligen spelet för dig. Rekommenderas!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.