Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehörMöss Test: Steelseries Aerox 3 och Aerox 3 Wireless
Aerox 3 och Aerox 3 Wireless recension Silver

Test: Steelseries Aerox 3 och Aerox 3 Wireless

av Henric Brandt

Danska Steelseries har överlag alltid imponerat mig med sina gaming-produkter. Så när jag fick möjligheten att ge mina intryck om nya Aerox 3 så passade jag på direkt. Jag har testat både den trådade versionen (Aerox 3) och den trådlösa varianten Aerox 3 Wireless.

Direkt när jag plockar ut mössen ur lådan så andas de kvalitet. Jag är lite allergisk mot lättviktsmöss, för att jag generellt känner att jag aldrig riktigt får den precision som jag vill ha när jag jobbar med special-effekter eller spelar spel. Jag föredrar hellre så tung gaming-mus som möjligt.

Steelseries Aerox 3

Jag börjar med att koppla in den trådade versionen av Aerox 3 i datorn. Vips så dyker den upp i Steelseries mycket imponerande och lättanvända app. Nu kan jag programmera gaming-musen så att den passar mig perfekt.

Foto: senses.se

Jag imponeras direkt av hur skön och exakt den känns. Även fast jag har ganska stora labbar till händer så är den ändå bekväm och jag kunde med lätthet köra flera timmar utan att känna mig trött eller få ont.

Knapparna är distinkta och scroll-hjulet känns gediget samt har en trevlig feedback. Extraknapparna på sidorna sitter bra och jag når dem med lätthet med tummen. Ovanpå musen sitter en knapp där du med ett enkelt klick kan ställa in hastigheten på muspekaren. Knappen sitter på ett bra ställe så att du inte kommer åt den av misstag när du ska använda scroll-hjulet. Sladden till gaming-musen har vävt ytterhölje och kan därmed inte trassla ihop sig.

Aerox 3 Wireless

Den trådlösa varianten, Aerox 3 Wireless, är konstruerad exakt likadant. Samma sköna knappar och placering. Samma gedigna känsla. Det finns två sätt att koppla in den till din dator (eller egentligen tre sätt, för du kan koppla in den med den medföljande laddkabeln också), antingen använder du den medföljande dongeln för Wifi-överföring, eller så kopplar du in den trådlöst via Bluetooth.

Foto: senses.se

Jag börjar med att koppla in den via bluetooth och precis som med den trådade versionen så dyker denna direkt upp i Steelseries app och jag får möjlighet att programmera den så som jag vill. Det jag reagerar på direkt är att den inte alls känns lika exakt som sin trådade kollega. Det finns liksom något ”nervöst” över den som jag inte känner igen i andra, trådlösa gaming-möss. Jag provar att koppla in den via dongeln istället och då känns den lite bättre, men inte alls så exakt som den trådade versionen. Nu kanske det låter som om den är obrukbar- och det är den verkligen inte. Aerox 3 Wireless är extremt bra, men inte riktigt lika bra som den trådade versionen är. Batteriet är inbyggt i musen och räcker i 200 timmar på en laddning. Du ser hur mycket batteri det är kvar i Steelseries appen. Vikten på Aerox 3 Wireless är imponerande låga 66 gram och den trådade Aerox 3 väger endast 57 gram.

Foto: senses.se

Sammanfattningsvis kan jag inte annat än varmt rekommendera Aerox 3 från Steelseries. Jag gillade den trådade modellen bäst, men det är helt klart en smaksak. Vare sig du väljer Aerox 3 eller Aerox 3 Wireless så kommer du att bli grymt nöjd.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.