Hem Ekonomi Vi backar nya spelkonsolen OUYA

Vi backar nya spelkonsolen OUYA

av senses.se

Uppdatering (2015): Det blir inte alltid som man tänkt sig. OUYA (som vi testar här) klarade inte pressen från PS4, Xbox One samt otaliga Android-kloner och blev en dunderflopp som numera är mer eller mindre officiellt nedlagd (sålt till Razer, som lade ned konsolen kort därefter och nu jobbar med OUYA-teamet på ”Forge TV”). Nåja, för den lilla summan har man iaf en maskin som lär bli samlarvärde på i framtiden… :D

Det är inte varje dag man kan kalla sig ”medfinansiär” till ett pilotprojekt och antalet förfrågningar har kommit in genom åren att backa filmer, album och annat av varierande kvalitet på Kickstarter.

Men OUYA-projektet fick oss att öppna plånboken, och det är med stolthet vi kan meddela att senses.se gjort en medelstor donation till Kickstarter-projektet som ska lansera spelkonsolen som har potential att förändra landskapet för tv-spel som vi känner det! (eller inte… se ovan)

OUYA, som är ett projekt ett gäng spelfantaster i Kalifornien dragit igång, blir en spelkonsol som kommer att kosta runt 99$ när den släpps våren 2013. Förutom att det i sig är ett bra pris för en spelkonsol, så är det ännu mer spännande att OUYA bygger på Android 4.1 och blir ett system som förutom att vara öppet för modifieringar och hack också kommer erbjuda en uppsjö spel som ska bli delvis gratis, delvis finansierade á la en betala för premium-modell som vi sett på mobiltelefoner. Och vem som helst kan utveckla och sälja spel till maskinen – utan att behöva betala dyra licenspengar.

Vill du vara med och sponsra också och kanske förbeställa en OUYA? Om 7 dagar stänger finansieringen (som hade 950,000 dollar som mål och redan gått om 6 miljoner dollar = 40 000 enheter förbokade, minst). Konsolen räknas kunna börja levereras i mars 2013 och idag meddelade Square Enix att Final Fantasy III HD blir en av release-titlarna.

Spana in presentations-videon nedan om du fortfarande tvekar och vi håller er uppdaterade!

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.