Hem SpelGambling Vad vill du INTE ändra på i ditt liv?
tacksamhet

Vad vill du INTE ändra på i ditt liv?

av senses.se

Vi får ofta uppgifter av inspirationsartiklar och tv-program som ber oss göra visualiserings-boards med tidningsurklipp som avbildar våra drömmar, listor på allt vi önskar, planer för var vi ska vara om tre, fem och tio år och så vidare. Men har du någonsin funderat på att göra precis tvärtom – skriva en lista på allt du är tacksam för och INTE vill ändra på i ditt liv? Här kommer några tankar kring det.

Kärlek – vi vill alla bli älskade, men detta kan se annorlunda ut för varje individ, hur man definierar kärlek. Oftast är drömmen att ha en kärleksfull partner, men kärlek kan även vara den platoniska kärleken till en vän, ett husdjur eller till något du är verkligt engagerad i, såsom välgörenhet eller föreningsliv.

Pengar. Få av oss känner att vi har nog med pengar, det finns alltid plats för (mycket) mer. Ett sätt att skapa underhållning, spänning och chans att vinna pengar är exempelvis genom bonusar och free spins på åländska Paf (men spela aldrig bort mer än du har råd att förlora). Men mängden pengar är inte alltid avgörande – det må vara en klyscha, men det finns så många, supertäta individer som inte alls är lyckliga. Omvänt är det heller sällan ett recept för lycka att vara luspank. Att ha lite pengar kvar efter räkningarna är betalda, att kunna unna sig och sin familj lite guldkant räcker mer än väl för de allra flesta av oss.

Hälsa är en annan viktig aspekt; i princip alla människor som åldras minns tillbaka på hur bra rygg och knän kändes i tonåren (om ens då) och hur mycket bättre konditionen och ämnesomsättningen var när man var yngre. Samtidigt ska man vara glad för att man inte har en kronisk sjukdom, eller en annan åkomma med lång behandlingstid. Det är ett annat perspektiv när man beklagar sig över mindre krämpor.

Lycka. Ett svårdefinierat begrepp, som oftast beskrivs som motsatsen till olycka men som inte alla, alltid kan säga exakt vad det är (för dem). Istället för att fråga ”vad gör mig lycklig?” kan du testa att fråga dig själv ”vad gör mig entusiastisk eller uppfylld av energi (tänk engelskans ”excited”). Nya prylar? Att få hjälpa andra? Då hamnar du väldigt ofta närmare pudelns kärna.

Testa att göra en tacksamhets-lista och skriv ned allt du är tacksam för i ditt liv, istället för allt du tycker saknas.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.