Är TV:n upptagen? Vill partnern titta på nyheter, serien de följer eller Bonde Söker Fru? ”Bara” en TV i hushållet och dina fingrar kliar att få spela alla PS4-spel. Lugn, det finns faktiskt en lösning (som dessutom är mobil!).

Vem behöver en TV när man har en PS Vita?

Om du äger en PS Vita (och det gör du väl?) så kan du strömma spel från PS4:an till den. Om du ex sitter på kafé och har WiFi så kan du fortsätta ditt Knack-äventyr, eller race:a ett lopp till på tåget i Need for Speed: Rivals. Strömmningen funkar bra överlag (bäst givetvis på lokalt WiFi inom samma område, dvs ditt hem) och resultatet är att du kan ligga på sängen och lira samtidigt låta någon annan få ha TV:n eller till och med sitta på muggen (nåja) och spela klart ”den där bossen”.

Så här gör du för att få igång Remote Play mellan PS Vita och PS4 (funkar ej med PS3 i skrivande stund):

1. Gå in på PS4:ans inställningar och välj PS Vita Connection Settings.

2. Klicka i båda valen – Remote Play och Connect Directly, välj sen Add Device. Detta kommer att generera en kontrollkod som du får två minuter på dig att skriva in på PS Vita:n (går tiden ut så klicka bara igen så genereras en ny).

3. Gå till din PS Vita och öppna PS4 Link-programmet (se till att du har senaste versionen av firmwaren först, 3.0+). Välj Remote Play (du kan även köra Vita:n som Second Screen, pekskärmskompanj till spel á la Wii U-controller) och skriv sen in kontrollkoden du ser på TV:n.

4. Så! Klart! Nu kan du från PS Vita styra PS4:an, kolla runt i menyer, starta spel (från hårddisken eller om rätt skiva är i) och sen bara njuta – vart du vill.

PS4 o PS Vita-bundle innan året slut? Ryktet säger det

(för dig som ännu inte äger en PS Vita och en PS4:a så går ryktet att Sony snart erbjuder ett paket med både ock till specialpris. Ska finnas ute innan jul, åtminstone i Storbrittanien. Mer info när vi får den bekräftad.)