Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Nya skydd för ögon och enheter från ZAGG
battersea for iPad test senses

Nya skydd för ögon och enheter från ZAGG

av senses.se

Det är väl kanske ingen av oss som älskar att trä på skydd på våra snyggt designade dyrgripar till smartphone-enheter och pekplattor. iPhones rygg i borstad metall är absolut läckrast som den är. Men när (inte om, när) man tappar en 10 000+ kronors smartphone i marken, i asfalten eller när ungarna vispar ned en iPad Pro, som kostar som en laptop, efter de tittat klart på Disney+ i soffan så – ja, då blir det alldeles för dyrt att inte ha någon slags skydd. Och sanningen är att bra skydd även kan ge andra, användbara egenskaper ”på köpet”.

Vi har länge kört skydd från ZAGG på senses; dels för att deras skydd ligger bra i fråga om pris / prestanda, men också för att deras ”livstids”-garanti (enhetens livstid) känts generös och vettig och de gånger vi behövt byta ut något genom åren så har det varit noll problem. Nyligen släppte företaget ett skärmskydd till nya iPad-modellerna (10,2-tum) som – förutom att skydda skärmen mot repor och smuts – även blockerar ut det farliga, blåljuset som kan skada ögonen (något även high-end-monitorer börjat med). Unga och barn sitter allt mer med sina plattor och även om i princip alla föräldrar (innan de får barn) svär på att ”aldrig” låta sitt barn sitta med pekplatta, så blir det ändå så efter en tid – och timmarna kan snabbt dra iväg. Blått högenergiljus är utröttande för ögonen och kan orsaka torra, irriterade ögon, sömnproblem, försämrad syn och för tidigt åldrade i ögonen, särskilt hos barn vars ögon inte är utvecklade ännu (Optiker larmar: Barn som stirrar på skärmar får ögon som 40-åringar). När man stirrar på skärmar så blinkar man också mer sällan, vilket ytterligare bidrar till torrheten i ögonen.

glass+ visionguard eyesafe ipad-senses
Zagg InvisibleSHIELD Glass Elite VisionGuard for iPad 10.2 Foto: senses.se

ZAGGs Glass+ VisionGuard innehåller EyeSafe-teknik, som ska filtrera bort detta skadliga ljus och kan vara en god investering för dig som vill skydda både familjens ögon och plattor. 600 riksdaler får du lägga ut för det och ett hett tips om du, trots instruktionerna, får små luftbubblor som inte försvinner efter 24 timmar är att lyfta kanten närmast bubblan du vill ha bort. Funkar prima.

Lagom till att våren börjar göra sig påmind så har vi testat Battersea från Gear4, en produktlinje som är känd för att klara höga fall – iPhone-skalet överlever upp till 5 meter tack vare D30-material och som dessutom, på köpet, ger räfflad baksida, vilket gör det enklare att propsa upp den och titta på en video till kaffet. Håller bra och du behöver även investera i ett separat skärmskydd för din iPhone. Rekommenderat cirkapris 350 kr för skalet.

Battersea Gear 4 iPhone 11 Pro Max senses
Gear4 Battersea for iPhone 11 Pro Max. Foto: senses.se

Battersea finns även till iPad (10.2) och där får vi ett allomfattande skydd, som inte bara är ett skal för baksidan utan även ett skyddande lager ovanpå skärmen (bör ej kombineras med annat skärmskydd då värme-avläsningen från fingrarna blir för dålig genom två lager). Detta skal klarar fall på upp till 2,5 meter och påminner oss om ett av våra absoluta favoritskydd som vi hade under en hel inspelningsperiod när vår iPad var med i både blåst, vind, snö och skog och klarade sig finfint. Dessutom finns en smart, fällbar fot som du kan vinkla iPad-tittandet med. Rek pris cirka 700 kr

Battersea för iPad 10.2 test senses
Gear4 Battersea for iPad. Foto: senses.se

För dig som vill ha skyddsglas med extra hållbarhet så finns även en modell med D30-behandling, vilket ska tåla 20% mer påfrestning. Vi får återkomma till test av det i samband med den nya smartphone-enheterna vi har på gång in för test.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.