Det var hypat och väl inte helt oväntat, men nya Mario Kart till Nintendo Wii är en riktig partystarter (eller party-finisher, för den delen, betydligt roligare för grannarna är SingStar klockan tre på morgonen…). Galna, färgglada och varierande utmaningar, med blandning av såväl uppdaterade klassiker från den numera kultstämplade GameCube-versionen, som helt nya banor, inspirerade från Mario-spel för alla format (DS, GBA, N64 mfl). Nytt för denna gång är att du i god Wii-anda får ytterliggare ett styrdon, eller ja – snarare styr-gimmick, att glädjas åt: en ratt-attrapp som du fäster din Wii-mote i och sen ”låtsas-kör” för fulla muggar. Ett stycke attrapp ingår när du köper spelet (riktpris 549 :- ) men ytterliggare en är nästan ett krav (149 :- ) då Mario Kart till Wii är överlägset roligast i multiplayer och då sådan med närvarande vänner och ovänner.

Mario-Kart-Wii
Men innan du börjar kolla ny lägenhet med extrarum för förvaring åt alla Wii-prylar (i detta fall fyra rattar), så kan jag meddela att man gjort spelet så tacksamt att det i princip kan spelas med vilka kontroller som helst – givetvis med ”lös” Wii-mote utan attrapp, till klassiska GameCube-kontroller och faktiskt tom Wii Classic-kontroller (som annars är mest används för Virtual Console-spel).

Ut och köp innan det tar slut och glöm inte plocka med extra-ratt när du ändå är igång (online-läget är alldeles lysande också, om du nu inte har några riktiga vänner…)

Betyg 5 av 5 - spel - senses.se