Hem Teknik / Prylar Recension: Mario Kart (Wii)
Mario kart wii

Recension: Mario Kart (Wii)

av senses.se

Det var hypat och väl inte helt oväntat, men nya Mario Kart till Nintendo Wii är en riktig partystarter (eller party-finisher, för den delen, betydligt roligare för grannarna är SingStar klockan tre på morgonen…). Galna, färgglada och varierande utmaningar, med blandning av såväl uppdaterade klassiker från den numera kultstämplade GameCube-versionen, som helt nya banor, inspirerade från Mario-spel för alla format (DS, GBA, N64 mfl). Nytt för denna gång är att du i god Wii-anda får ytterliggare ett styrdon, eller ja – snarare styr-gimmick, att glädjas åt: en ratt-attrapp som du fäster din Wii-mote i och sen ”låtsas-kör” för fulla muggar. Ett stycke attrapp ingår när du köper spelet (riktpris 549 :- ) men ytterliggare en är nästan ett krav (149 :- ) då Mario Kart till Wii är överlägset roligast i multiplayer och då sådan med närvarande vänner och ovänner.

Mario-Kart-Wii
Men innan du börjar kolla ny lägenhet med extrarum för förvaring åt alla Wii-prylar (i detta fall fyra rattar), så kan jag meddela att man gjort spelet så tacksamt att det i princip kan spelas med vilka kontroller som helst – givetvis med ”lös” Wii-mote utan attrapp, till klassiska GameCube-kontroller och faktiskt tom Wii Classic-kontroller (som annars är mest används för Virtual Console-spel).

Ut och köp innan det tar slut och glöm inte plocka med extra-ratt när du ändå är igång (online-läget är alldeles lysande också, om du nu inte har några riktiga vänner…)

Betyg 5 av 5 - spel - senses.se

Missa inte detta

2 kommentarer

Johanna juli 21, 2008 - 10:45

Måste prova Mario Cart snart! Det verkar ju helskojj.. Men jag har hört att rattarna var världelösa av diverse anledningar? Men vad tyckte du om dom, styrningen etc?

Svara
admin juli 21, 2008 - 13:43

Jag diggar den! :) Visst, det är sju gånger svårare och mindre exakt än med kontroller, men det är ju också hela poängen. Och man kan bli grymt skicklig på det, även om ratten i början känns som den ”hänger i luften” på ett ovant sätt. Personligen tycker jag Mario Kart på Wii lyfter mycket av att man kör med ratt-attrappen, men givetvis kan man köra med klassiska GameCube-kontroller också – även om det förtar en stor del av utmaningen ;)

Svara

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.