Hem Teknik / PrylarLeksaker Lego Star Wars fyller 20 år

Lego Star Wars fyller 20 år

av Henric Brandt

Kombinationen LEGO och Star Wars är verkligen en match made in heaven för en LEGO– och Star Wars-nörd som jag. De första LEGO Star Wars byggsatserna lanserades i februari 1999 (för att släppas i samband med Lucas Star Wars-prequels) och sen dess har flera av de innovativa lösningar som skapades för Star Wars även nått andra byggsatser.

Lego Star Wars fyller 20år
Star Wars Lego introducerade nya modeller av minifigurer.

Jar-Jar Binks minfiguren var den första med ett unikt skulpterat huvud, Yoda, Ewokerna och Boba-Fett som barn var de första minifigurerna med korta ben. Det tog design-teamen ett bra tag att knäcka nöten hur de skulle modellera Chewbacca, men sen kom de på idén att skapa ett huvud som är modellerat med päls på ryggen och bröstet. En lösning som har använts på många andra figurer sedan dess.

Det som är riktigt roligt med LEGO-Starwars är just att flera har funnit en kärlek till Star Wars via LEGO eller funnit en kärleken till LEGO via att man vill samla allt som är Star Wars-relaterat. LEGO har nu många filmlicenser som de har gjort LEGO byggsatser och spel utav, men det är få som är lika populära som just Star Wars . I år har Star Wars Episode IX premiär (i december) och nya, coola byggsatser utlovas samt även fem stycken unika LEGO byggsatser för att fira 20 års-jubiléet.

Lego Star Wars fyller 20år

Hittills har jag endast recenserat LEGO-spel, men håll utkik här på senses.se för snart kommer vi även att börja med att recensera LEGO-byggsatser och även ha en tävling som heter duga.

LEGO fortsätter att utveckla nya, roliga, underhållande och lärorika produkter och tro mig det är en stor andel vuxna därute som fortfarande bygger LEGO! Jag är en av dem.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.