Hem MobiliOS Virtuell inredning med IKEAs iOS app Place
ikea place

Virtuell inredning med IKEAs iOS app Place

av senses.se

iOS 11 är en av de största – och enligt oss bästa – uppdateringarna som Apple kommit med till iPhone och iPad. Bland nyheterna märks stöd för ARaugumented reality (översätts ungefär som ”förbättrad verklighet”) – som till skillnad från det helomslutande VR (virtual reality) inte kräver någon extra hårdvara på huvudet. AR har redan använts med stor framgång i mobilsuccén Pokémon GO, där mobilens kamera tar in miljöer men samtidigt skapar interaktiv grafik i denna på mobilens skärm.

ikea place

Möbeljätten IKEA har inte legat på latsidan utan snabbt tagit fram appen Place, som gör att du virtuellt kan inreda genom att placera ut möbler i ditt egna hem. Appen ska skala korrekt och även ljussätta med skuggor så närmare verkligheten än så här kommer du nog inte, om du inte ska släpa dit varje möbel och testa IRL. Briljant idé och IKEA går då i bräschen och blir världens just nu bästa, virtuella möbelkatalog.

Appen är gratis att ladda ned via länken ovan och kräver som sagt att du har iOS 11 installerat (också gratis att göra). Flera spel har hoppat på AR-trenden och vi på senses.se testar just nu det lovande ARisen.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.