Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Reklam: Hur man väljer rätt skrivare
välja skrivare

Reklam: Hur man väljer rätt skrivare

av senses.se

Bläckstråleskrivare eller laserskrivare?

De flesta känner antagligen till bläckstråleskrivaren, men ett annat alternativ är en laserskrivare. De har alla olika fördelar och nackdelar som du bör ta hänsyn till när du köper en skrivare, vilket är viktigt beroende av vad dina behov är.

Bläckstråleskrivaren är för dig som vill ha en skrivare som kan skriva ut professionella färgfoton eller annat grafiskt material. Bläckstråleskrivaren har betydligt bättre fotokvalitet än laserskrivaren. Här är det också viktigt att välja rätt bläckpatroner. Med Epson bläckpatroner garanteras du hög kvalitet.

Om du ibland behöver skriva ut på fotopapper, etiketter eller liknande är den bästa lösningen också en bläckstråleskrivare. Det är dock värt att notera att inte alla bläckstråleskrivare kan skriva ut på dessa typer av ytor.

En annan fördel med bläckstråleskrivaren är att du ofta kan få en modell med en inbyggd skanner och kopiator, och det är möjligt att ansluta flera datorer till samma skrivare via wifi. På så sätt kan du välja en maskin med flera funktioner och som är lätt att använda.

Laserskrivaren är å andra sidan perfekt för dig som behöver skriva ut många textdokument i svartvitt och vill att den ska gå snabbt. En laserskrivare skriver ut billigare per sida och utskriftshastighet är mycket snabbare än en bläckstråleskrivare.

Några av de nya modellerna i laserskrivare kan också skriva ut i färg, men kvaliteten är inte densamma som med bläckstråleskrivaren och kan inte rekommenderas för foton.

välja skrivare

Du hittar ett stort urval bläckstråleskrivare och laserskrivare till bra priser på https://www.123ink.se/.

Vilka funktioner ska skrivaren ha?

Denna punkt är något relaterad till om du ska välja en bläckstråleskrivare eller en laserskrivare. Det är viktigt att du överväger vilket syfte din skrivare ska uppfylla. Om du behöver skriva ut många dokument är det trevligt att ha en snabb skrivare. Om du behöver göra grafik är det viktigt att färgkvaliteten är bra. Dessutom är det värt att överväga om det är en fördel att ha en multifunktionell maskin som till exempel också kan kopiera och skanna.

Skrivare för användning hemma eller på kontoret?

En annan bra sak att tänka på när du väljer en ny skrivare är om det är för hemmabruk eller för ett kontor. Om skrivaren ska användas på ett stort kontor kan det vara en bra idé att välja en laserskrivare, eftersom du förmodligen måste skriva ut mycket under en dag. Detta är ett bra val eftersom det både är snabbt och kostnaden är relativt låg per sida.

Om skrivaren däremot är avsedd för hemmabruk och en du inte behöver så ofta, kan det vara en fördel att välja en bläckstråleskrivare, eftersom de finns billigt och ofta är multifunktionella. Således kan du få mycket för pengarna genom att välja en bläckstråleskrivare.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.