Hem Teknik / Prylar House of Cards säsong 2 – trailer och streaming i 4K (för vissa)

House of Cards säsong 2 – trailer och streaming i 4K (för vissa)

av senses.se

Nu är det bara drygt en månad kvar till 14:e Februari, då vi får se den förhoppningsvis rafflande fortsättningen på historien om den politiske manipulatorn och brottslingen, Frank Underwood och hans höga spel i Washington. Netflix har släppt en riktig trailer för säsong 2 av House of Cards (inte bara en teaser där Spacey drar i ett gummiband…) med parollen ”There are two kinds of pain”.

Det stora inne-ordet för teknik under 2014 blir annars 4K, eller Ultra-HD som det kallas i TV-världen. Det är alltså material som visas i fyra gånger så hög upplösning som dagens HD. Massor med film och TV produceras sen flera år tillbaka redan i 4K-upplösning (bl a genom Red-kameran) men hittills har kapacitet och bristen på teknik gjort det överflödigt. Men i år rullas de första TV-apparaterna ut på bredare front från de stora tillverkarna (med tillhörande förstagenerationspriser på 30-50 000 kr i genomsnitt för 50-60″) och Netflix går i bräschen genom att erbjuda just House of Cards Säsong 2 att streama i 4K, än så länge endast bekräftat på LG:s 4K-apparater, men inte omöjligt att fler tillkommer innan premiären.

En teoretisk jämförelse av HD och 4K (bättre färger bl a). En äkta jämförelse kräver en äkta 4K-bild och 4K-källa att visa på (som de flesta av oss saknar idag)

En teoretisk jämförelse av HD och 4K (bättre färger bl a). En äkta jämförelse kräver en äkta 4K-bild och 4K-källa att visa på (som de flesta av oss saknar idag)

Vi skulle råda våra läsare att vänta med övergången till 4K. Det är läckert och kommer att bli grymt när det väl finns tillräckligt med material och TV-sändningar, men idag (2014-01-08) är det mest demo-material och för att göra grannen avundsjuk.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.