Hem Spel E3: Första intryck av Warframe

E3: Första intryck av Warframe

av senses.se

Warframe F2P third person shooter PS4

I Sonys enorma E3-monter, fanns en utvecklare som jag personligen inte hört om innan, men som jag känner på mig vi kommer höra mycket om de kommande månaderna – kanadensiska Digital Extremes. De har utvecklat en tredjepersons-shooter, lite grann i Gears of War-stil, som utspelar sig i öppen miljö och stöder upp till 64 personer i multiplayer och som man kallar Warframe. Två miljoner beta-testare spelar det redan på PC idag, men den stora boomen tror vi kommer när spelet släpps samtidigt som Sonys Playstation 4 och blir således både ett debut som free-to-play-spel (f2p). Free-2-Play (eller FreeToPlay, eller hur man nu vill stava det) är alltså ett spel alla kommer att kunna ladda hem gratis och kan spela igenom helt (eller nja, Warframe har inget klassiskt ”slut”) och finna de flesta nödvändiga uppgraderingar, utan att behöva betala ett öre.  Hur tjänar utvecklarna pengar då?

Ljus- och eldeffekter next-gen-style

I spelet finns givetvis betal-modeller och mekanismer där man låser upp ex mer pengar, snabbare utveckling, bonusar och andra fördelar genom småbetalningar (sk mikrotransaktioner). Men till skillnad från spel som kritiserats för att man inte kan klara dem utan att betala, så ska ett riktigt f2p vara 100% funktionellt och spelbart, även i free version. Just Warframe blir dessutom en bonus för tidiga PS4-köpare och en uppvisning i vad PS4:an kan göra, även med helt ”gratis” spel.

Demo-banan i Warframe vi fick prova på PS4

Demot vi provade utspelade sig på istäckt planet (ovan), som påminner lite världen i Halo blandat med Half-Life och Gears of War. Här finns gott om fiender, såväl som andra spelare att kriga mot och din figur kan bära två skjutvapen och ett konstant melee-vapen (i mitt fall en slags lie), för närkamp och ifall all ammunition tar slut. Grafiken och detaljrikedomen är enormt bra, ljuseffekterna sitter perfekt och PS4:ans utvecklade kontroller är en dröm att styra sin Warframe-hjälte med. Frame raten låg på runt 35 fps och det är helt OK för ett demo, men utvecklarna hoppas givetvis kunna få upp dem i 60 fps som kommer att bli nextget-asgrymt (chansen är god, då maskinerna de haft för utveckling hittills varit 1,5 år gamla – så långt innan planeras next-gen, bara så ni vet).

Kyl ner dina fiender med Frost

Eftersom inget officiellt datum för Playstation 4 har meddelats så vet vi inte exakt datum för Warframe heller, men spelet kommer alltså finnas tillgänglig att ladda ned och spela, gratis, från dag 1. Och det tycker vi är ganska trevligt. Recension kommer senare i höst, håll tillgodo med dessa bilder från PS4-versionen.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.