Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Anker Astro3E portabelt USB-batteri: en räddare i nöden

Anker Astro3E portabelt USB-batteri: en räddare i nöden

av senses.se

Jag tänker inte ens ursäkta mig med hur löjligt beroende jag blivit av min iPhone. Har allt i den och använder den mer eller mindre hela tiden, både i jobb och privat (men ännu inte så besatt att om jag står still i en matkö eller väntrum så måste jag frenetiskt sitta med näbben nedfälld i den och fingra – gillar fortfarande att kommunicera med andra människor på riktigt, istället för virtuella facebook och twitter-vänner). Men ibland när man är ute i bushen på något jobb som drar ut på tiden och man vill hinna arbeta lite på smartphonen eller bara sysselsätta sig en stund, så går batteriet åt ännu snabbare pga den dåliga täckningen.

Anker Astro3E - smidigt batteri och medföljande kablar

Foto: Anker

Och det är inte alltid du är nära ett eluttag, eller ens att det är praktiskt att koppla in din mobil i ett sådant. Det är här Anker gör entré. Med sitt externa, portabla USB-batteri så har du möjlighet att ladda din iPhone (ibland upp till 10 ggr om) via en kabel, vart du än befinner dig (flyg, skogen, grotta, stranden – whatever). Anker-batteriet laddas i sin tur från ett vägguttag och har olika kapacitet och effekt ut. Vill du även kunna bärbara datorer, Nintendo 3DS och andra mer törstiga apparater som drar 9/12V får du köpa en större modell, men vi provade Anker Astro 3E, ett 10 000 mha batteri som borde räcka för de flesta behov då den laddar alla modeller iPhone, Android, iPad (stora såväl som mini), PS Vita, GoPro, Nexus osv.

På detta kan du ladda din iPhone, Android-lur (Galaxy etc) eller dylika modeller fullt ca 4-5 gånger via medföljande kablar. Batteriet är som en tjockare Galaxy-lur i fråga om storlek och vikt och med snygg, svart finish. Det tar ca 4-5 timmar att ladda helt från väggen och sen står det sig mycket bra, även om du inte använder det. Ett tryck på batteriets ”hemknapp” visar kapacitet som är kvar i 25%-steg (4 lampor totalt). Anker har två uttag, ett för Android (som drar lite mindre ström) och ett för iPhone (som laddar fortare). Du kan köra iPhonen även i Android-uttaget, men det tar då längre tid att ladda (så tveksamt om du tjänar något på det). Astro 3E laddar ca 1% per minut och det måste ses som hyfsat, 30% på en halvtimme är mer än acceptabelt och ger dig tillräcklig kräm att få en hel del gjort.

Anker Astro3E storleksjämförelse med iPhone. Lägg märke till lysdioderna på framsidan.

Foto: senses.se

Anker Astro3E kostar 260:- ink frakt på ex Amazon och det är ett fantastiskt bra köp, en nyvunnen bästa vän. Aldrig mer en lång flyg-, buss- eller bush-vistelser utan ett fulladdat, portabelt batteri. För dig som vill ha mindre kapacitet finns även 5600 mha-versionen som är lika bra, men mindre och billigare och för dig som vill ha större och mer så kan du gå upp på Anker Astro3, med samma kapacitet men som även klarar iPad och bärbara datorer (380:-).

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.