Konjak och likör delar redaktionen. Vissa tycker att det är helt givet som avec till en bra trerätters middag. Andra tycker att det är lite för sött för att vara njutbart (särskilt likör). Xanté är något så ovanligt som en päronlikör, som är baserad på en konjak. Det gör att du får lite av bitigheten och spritsmaken från konjak, men det gör den samtidigt också en mer lättdrucken, med söt eftersmak av den sockrade likören. Att det är päronsmak är ju bara en trevlig bonus.

xante

Du som är i övre 30-årsåldern eller mer lär ha smakat Xanté någon gång (Xanté är förresten en lustig, belgisk omskrivning av franska ordet Santé, som betyder hälsa. Det utgör ofta del av den artiga skålen ”a votre santé!” – ”till er hälsa!” / slut på språklektionen). Om du inte beställt Xanté rent så har du garanterat smakat det i drinklassikern Lennart (Xanté med limejuice och sprite/7UP).

Men du – var den coola personen i sällskapet och drick ansvarsfullt och aldrig för att bli full. Det är bortkastat på alla vis. Inte minst i fråga om din hälsa, dina pengar och njutningen du kan få av en långsam och medveten alkoholkonsumtion.

Detta är en annons från Xanté, men texten är vår ©