Det brukar alltid vara bra fart på senses tävlingar, vilket vi är glada för då vi alltid anstränger oss maximalt för att hitta de bästa bolagen att samarbeta med kring häftiga och användbara priser. Men men råge den mest populära tävlingen någonsin har – hittills – varit den om Audio-Techncias grymma gaminglurar, ADG1X. Bidragen har strömmat in och vi har haft så kul när vi läst igenom, stött och blött dom på redaktionen. Vissa glömde svara på frågan och sökte bara husfrid för partnern/barnen som spelar som tokar med på tok för hög volym, andra ville uppleva spel som Spider-Man, Red Dead Redemption 2, Counter-Strike, Fortnite (såklart!) och retroklassiker som Super Mario Bros och Amiga-kultfavoriten och tillika PC-liret Moonstone (pluspoäng på den!) med helt nytt ljud.

Men vi föll allra hårdast för Tomas Andersson i Stockholm, som skrev:

Om jag vinner hörlurarna så skulle jag damma av Elder Scrolls V: Skyrim,
ett spel som ska upplevas med riktigt bra hörlurar och låta mig hänföras av
det fantastiska soundtracket, skrämmas av ljudet av vrålande drakar eller
bara strosa runt i naturen och lyssna på ljudet av fåglar.
Jag kan bara tänka mig vad det gör om jag dessutom kör det
med VR-patchen på mitt PSVR och ADG1X på öronen.

skyrim vr

Tänk er Skyrim i VR med högupplöst, omslutande ljud?

Helt blown away av idén var vi på senses-redaktionen ju tvungna att prova det direkt och – ja, ADG1X räcker faktiskt hela vägen runt Playstation VR-hjälmen och täcker öronen perfekt, om man drar kåparna över hjälmens kanter. Så nu har vi inte bara total, visuell inlevelse i VR, vi har totalt auditiv sådan också. Tack för tipset, Tomas – ett par Audio-Technica ADG1X är på väg till dig med expressleverans från tomteverkstaden vid Nordpolen. Vi har utlovats att den ska nå dig i god tid före jul, så den kan ligga under granen måndagen den 24 december. Och bara lugn, det är flygande renar som drar leveransen så du kan ha gott miljösamvete.

Tack alla ni som tävlade och kom med roliga, personliga, galna och tänkvärda bidrag. Vi har nu rullat ut årets sista jultävling, Le Grande Finale – som är den nya referens UHD 4K Blu-rayspelaren UB9000 från Panasonic. Ho ho ho! 🎅🏻