Se klipp från Vattenfalls innovativa hackathonhelg i Älvkarleby. #vattenfallhackathon

Under två dagar, 17-19 juni i år, så anordnade Vattenfall ett ”hackathon” – en slags intensiv tankesmedja där nya idéer, innovationer och förslag på lösningar av morgondagens energibehov presenterades av deltagarna. I filmen ovan kan du se några smakprov och sen klicka dig vidare för att se och läsa mer.

vattenfall hackathon

Deltagare på Vattenfalls hackathon i Älvkarleby juni 2017.

Med utgång i Vattenfalls engagemang i modern energi ville man glänta lite på dörren till framtiden, genom att utforska möjligheterna kring vad kraft och energi skulle kunna vara när endast fantasin sätter gränserna. Det Vattenfall gjorde var att man anordnade ett ”hackathon” på sitt huvudkontor i Älvkarleby, där syftet var att tillsammans med ett femton skarpa, innovativa hjärnor utforska vad morgondagens kraftkällor skulle kunna vara. Under en enda helg pågick ett ett spännande och ofta väldigt intensivt arbete. Till slut skalades 150 idéer ned till tre prototypfilmer, som alla presenterade nya vägar till att utvinna energi och skapa en mer hållbar framtid. Vattenfalls förhoppning är givetvis att någon av prototyperna ska gå att förverkliga!

Du som är nyfiken kan se de långa versionerna av alla tre filmerna, med varsitt förslag via länken som du finner i videon ovan. Vi håller tummarna för en bättre, mer hållbar och prisvärd energiutveckling för alla på vår jord.

Videon är en annons från Vattenfall, men texten är vår.