Det kommer inte att råda brist på nya spel i vår. Efterlängtade uppföljare varvas med helt nya spel och vi kommer äntligen att kunna testa försenade spel som skulle ha kommit redan förra året.

Vi tar en titt på vad våren har att erbjuda och vad vi tror kommer att bli de stora speltrenderna under det första halvåret.

Spel till alla konsoler

Under hösten släpptes flera spännande speltitlar och dessa kommer givetvis att fortsätta spelas. En av dem var Red Dead Redemption 2, som hyllades lika mycket som sin föregångare från 2010 och som gav vilda västern-temat ett uppsving.

Så, vad kommer vi då att få se för spel under våren?

Januari bjuder bland annat på Kingdom Hearts 3, som skulle ha kommit innan jul, som släpps till både Playstation 4 och Xbox One. I en helt annan genre hittar vi en ny version av Resident Evil 2.

I februari kommer God Eater 3 och spelaren måste återigen försöka rädda mänskligheten från att gå under. Samtidigt kommer det flera nya spel till Nintendo Switch, såsom The Book of Unwritten Tales 2 och Fimbul.

Mars bjuder på titlar som Devil May Cry 5, Dead or Alive 6, The Division 2 och LEGO the Movie 2 Videogame, och detta är bara några av toppspelen som väntas släppas varje månad.

När man går igenom listorna hittar man många uppföljare. Flera speltitlar följs av siffrorna 2 till 6, men det finns givetvis också helt nya spelsagor. Någon gång under våren kommer Ubisoft att släppa Skull & Bones, som kommer att vara ett helt nytt piratspel där man antingen kan spela solo eller med kompisarna. I In The Valley of Gods kommer man, förhoppningsvis, att bjudas på samma fina historieberättande som man fick i skaparnas första spel Firewatch (dessa hör inte ihop).

Fortnite

Vårens speltrender

Med så många nya spel att välja mellan är det svårt att säga vilka speltrenderna blir.

Battle Royale-genren kommer troligtvis växa och vi tror att det kommer att släppas ännu fler BR-spel, även om Fortnite kommer fortsätta att vara det mest spelade spelet. I och med att det förra året blev en tävlingsgren inom e-sport tror vi inte att spelet kommer att tappa i popularitet, även om hypen runt det kan börja avta. Online kommer spelautomaterna återigen att dominera, varav Mega Fortune Dreams från NetEnt fortsätter att toppa listorna tack vare sin enkelhet och höga underhållningsfaktor. Det kan också komma en ny spelvåg likt den som kom med Pokémon Go. Under våren kommer Harry Potter: Wizards Unite, i vilket man ska samla på magiska djur och slåss mot andra trollkarlar och häxor.

Mobilen kommer fortsätta att vara enheten vi spelar mest på och användandet kan växa ännu mer när Mario Kart Tour släpps, vilket Nintendo har sagt blir någon gång i april.

Hur som helst, kommer det att finnas spel för alla smaker och storlekar, och vi kan bara vänta och se om den andra delen av året kommer att vara lika fylld med spelsläpp som våren.