Vad gör du om du vinner på lotto?

Vad gör du om du kollar lotto resultat onsdag och ser att du nu är tio miljoner rikare? Du kanske skrattar åt denna tanke – antingen för att du aldrig spelar på Lotto eller för att du helt enkelt tror att  sådan vinst är en omöjlighet. Men då ska du veta att folk var och varannan dag faktiskt vinner på lotterier och då man kan spela på dessa online så är det rätt så lätt att vara med i flera olika dragningar om riktigt stora pengar.

Din plan för den stora vinsten

Om du ännu inte har en plan för den stora vinsten så är det dags att du tar tag i detta. Man har mycket roligare då man spelar på lotto och tänker igenom hur man ska använda pengarna. Det spelar ingen roll om man sedan vinner eller inte. Stunden som man använde för lite hälsosamt fantiserande var en god investering i den mentala hälsan. Det blir också mycket mer spännande om man tänker igenom vad man gör med en stor vinst och vet att den faktiskt kan bli till verklighet inom kort.

paradise-travel

Men vad gör folk på riktigt?

De som verkligen vinner flera miljoner på lotter, slots och andra spel tycks först och främst ta hand om sådant som kan kännas lite trist såsom lån, bostad och räkningar. Då det blir mer över så väljer de att:

  • Resa
  • Köpa ny bil
  • Bjuda vänner och familj på lyx
  • Spela mer

Den sista punkten är viktig att beakta för det är inte ovanligt att de som vinner på spel spelar bort hela summan. Det kan förstås vara så att man förlorar allt för att man lider av spelberoende, men det finns också personer som normalt sett inte spelar mycket men som ändå lyckas förlora en stor vinst på nya satsningar, så det här är något som man ska vara försiktig med.

Kanske är det en bra idé att som en del av fantasin om den stora vinsten se sig själv undvika att spela mer under flera års tid efter det att man dragit vinstlotten med miljonerna.

Nya och gamla vänner

Nya vänner får man förstås då man vinner stort på lotto och detta blir allmänt känt, men vad händer med de gamla? Enligt en artikel så förlorar 90 % av de som vinner på lotto vänner och 83 % ger pengar till familjen. Kan det kanske vara så att vännerna blir sura när det är släkten som får ta del av rikedomarna och inte vännerna?

gambling

Det finns ju en riktigt rolig scen i TV-serien Kvarteret Skatan där rollkaraktären Ulf, spelad av David Batra, vinner en enorm summa pengar och förklarar för vännerna att de inte kommer att få ett öre. Många sura miner runt bordet blev det förstås så det kan nog vara klokt att inte avslöja för vänner att man har flera miljoner på banken och enbart tänker hjälpa de som man har blodsband med.

Stora vinster och romantik

När kocken Mattias Aziz från Lidköping vann 5 miljoner på Triss i Nyhetsmorgon så passade han på att bjuda ut programledaren Tilde de Paula. Han fick ett artigt svar om att han kunde fråga hennes man, men visst kan en stor summa pengar göra att man kan få lite lyxigare dejtar med den som betyder mest för en. En resa långt bort med en ny bekantskap eller med den som man har delat sitt liv med blir ju en realitet om man vinner stort på lotto.

Detta är en annons.