Vi ska inte börjar gaffla om vilken stad som är Sveriges egentliga framsida (självklart är det den kungliga huvudstaden), men Göteborg är en riktig pärla, särskilt under sommarmånaderna. I år satsar man lite extra och introducerar #sommarguiden, en social media och webbsatsning som ska låta dig uppleva det bästa av Göteborg i sommar.

goteborg-sommarguiden

Radioprataren Kitty Jutbring, modellen och numera bloggaren Hannah Graaf, fotbollsspelaren Anton Hysén, stjärnkocken Marcus Samuelsson och friidrottsstjärnan Emma Green har alla en koppling till Göteborg på olika sätt. Vissa av dem bor i staden, vissa har flyttat till andra städer i världen. Gemensamt för dem är att de älskar Göteborg. Under en vecka var i sommar kommer de via destinationens instagramkonto @goteborgcom dela med sig av sina personliga tips på hur man upplever det bästa i staden och regionen Västsverige. Tips på bland annat gastronomiska upplevelser, bästa löpslingorna och sevärdheter varvas med hemliga smultronställen både i och utanför staden.  Först ut nästa vecka (vecka 23), är Kitty Jutbring. Hon kommer visa hur man bäst upplever staden som småbarnsförälder – och var i staden man hittar det bästa veganska restaurangutbudet.

sommarguiden-goteborg

På kampanjsajten goteborg.com/sommarguiden kommer de fem sommarguidernas tips att samlas. Där kommer också finnas fler rekommendationer som visar det breda utbudet – alltifrån de finaste badplatserna, nöjen, bästa lekplatserna till hippaste kroglivet och konserterna.