Hem Livsstil Sätt krydda på tillvaron
krydda tillvaron

Sätt krydda på tillvaron

av senses.se

Livet kan lätt kännas som att det går runt, runt i ett ekorrhjul – speciellt om du är i en ålder där du har många åtaganden. Du kan förvänta dig att saker blir svårare när du är mitt i din karriär med en familj och barn, som ska ha aktiviteter på helgerna när du inte är på jobbet. Corona har gjort ännu mer för att sätta sordi på livet, och vi har blivit mer och mer isolerade. De flesta är knappt utanför dörren längre (förhoppningsvis är vi i slutskedet nu när vaccinationerna har börjat ordentligt …).

Men nu närmar sig sommaren, och med en förbättrad smittosituation kan du förvänta dig att röra dig mer fritt och komma tillbaka till saker du gjorde tidigare, till exempel att gå till stranden och äta ute på restauranger (som snart kommer att vara öppna till 22:00, från 13:00 i juni om allt går bra). Allt handlar om att få tillbaka kryddor i vårt liv, vilket är möjligt även under sådana svåra tider. Tack och lov kan du anamma några idéer för att få tillbaka passionen, spänningen och mer av det roliga. Här är några idéer du kan prova i sommar:

Kolla på dina favorit tv-serier

Vad ska man göra medan man väntar på vaccinet och minskade restriktioner då? Om du alltid har blivit varnad om nackdelarna med ”binge watching”, glöm bara dessa varningar och dyk in. Allt är inte bara dystert och undergång – till exempel har vi mer underhållning än någonsin, med kanaler som Disney+, Discovery+, och Paramount+ som följer med gamla rävar som Netflix, Viaplay och CMore. Gör en lista över de gamla favoriterna du vill se igen och lägg till några nya, och du har ett perfekt recept för att binge:a i sommar. Få in så mycket du kan nu eftersom du förmodligen inte vill stanna hemma när livet har återgått till det vanliga.

Spela roliga tv-spel

Det har också släppts många spel förra året och förbättringar samt unika titlar för de nya konsolerna, Playstation 5 och Xbox Series X. För dig som gillar virtuellt kan brädspel och mer nu spelas online eller med bekanta via Discord. Klassiska penna- och pappersspel är perfekta för de som inte gillar teknik. Men det är en bra tid att lära sig saker, så få lite träning med de yngre familjemedlemmarna. Om du arbetar hårt kan du vara en pro gamer i slutet av sommaren. Det bästa är att du till och med kan tjäna lite pengar med spel om du är skicklig nog att delta i professionell e-sport.

Prova lite nya lekar i sänghalmen

Begränsa inte spel och lek till ditt vardagsrum, eftersom du kan prova några sådana i sängen med din partner. Du kan utforska erotiska rollspel, om din andra hälft är redo för spänningen. Lyckligtvis kan du kolla en mängd olika produkter som för att ta din rollspelsupplevelse till nästa nivå. Det är ett bra sätt att ge tillbaka gnistan till ditt förhållande, vilket kan ha belastats under pandemins stress. Tillsammans kan du utforska i sängen och krydda ditt kärleksliv igen. Det fungerar till och med för människor i långväga relationer eftersom du kan experimentera med dessa leksaker tillsammans via ett videosamtal.

Städa ditt hem och dina garderober

En annan cool idé att göra livet spännande är att starta ett declutter-projekt. Även om det inte låter som jätteroligt kan du njuta av det genom att vara lite kreativ. Överväg att återvinna dina saker hemma och i din garderob. Rensa de överflödiga grejerna från ditt bostadsutrymme och prova ett DIY-makeover-projekt för det. Ett målararbete för rummen är en bra idé, medan du också kan prova att ändra möbellayouten för att få en ny look och känsla för platsen. Du kan skapa något prydligt värdigt ur den gamla garderoben och ha nya kläder att ha på sig på jobbet och på utflykter när du kan gå ut. Dessa idéer gör säkert bra för att släppa lös din kreativitet och göra något produktivt.

Skäm bort dig själv med en skönhetsbehandling

Du kan krydda saker genom att skämma bort dig själv med en skönhetsbehandling när du är inomhus. Du behöver inte spendera mycket för att göra dig redo för en klassisk manikyr, pedikyr eller ansiktsbehandling hemma. Det är lätt att hitta de flesta ingredienser i din skönhetssamling. När det gäller tekniken kan du få hjälp från vissa YouTube-videor. Du kan till och med be din partner att hänga på och göra det till en rolig session som par, som du kan avsluta med en massage och hett efterspel i sängen. Bada i ett badkar med varmt vatten med eteriska oljor är ett bra sätt att ha en erotisk stund tillsammans. Oroa dig inte om du är ensam eftersom du fortfarande kan skämma bort dig själv och må bra med bara din kropp.

Sätt krydda i köket

Kanske är det bästa sättet att krydda saker när du är hemma genom att faktiskt använda kryddor i köket. Försök att blanda nya recept med dem och skapa otroliga läckerheter för familjen. Du kommer att älska att experimentera om du är matlagningsentusiast, men det är också en bra tid att börja din kulinariska resa. Många har polerat sina färdigheter i köket under pandemin eftersom det är blivit tristare att äta ute och du kan spara mycket pengar genom att laga mat hemma. Dessutom är matlagning terapeutiskt och håller dig lugn och glad under stressiga tider. Fortsätt bara och prova nästa massa recept från din receptbok. Du kan följa en matlagningsshow eller prenumerera på en YouTube-kanal om du vill bli mer experimentell med dina kulinariska färdigheter under pandemin.

Egentligen är det bara din fantasi som sätter gränserna – så ta chansen att njuta av allt som är bra medan du väntar på att allt annat ska gå tillbaka till det normala. Det finns mycket du kan göra för att sätta tillbaka kryddan till liv och ha kul medan du väntar. Det bästa är att du inte behöver spendera en förmögenhet för att genomföra dessa idéer. Var bara kreativ och gör saker som gör dig lycklig, och livet blir mycket enklare!

Missa inte detta

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.