Det blir ju allt vanligare att man ser film idag på displayer som egentligen inte var menade för film, eller i alla fall inte optimerade för det. En datorskärm kan se grym ut när du jobbar i OS X/Windows men när en digital film går igång kan historien bli en helt annan (dels beroende på skärmen, dels på filmens egen kvalitet). Mobiltelefoner och surfplattor är andra manicker som börjat ta en allt större del av hur man konsumerar film- och underhållnings-segmentet.

Samsung försöker, klokt nog, fylla behovet av en bra datorskärm och bästa/mest korrekta filmupplelvelse. Med nyligen släppta Samsung Series 9 Monitor så presenterar man världens, enligt dom, första LCD-display med 1,5x HD, 178-graders betraktningsvinkel och high-end färgkorrigering direkt från fabrik. Videon nedan visar hur man tänkt och riktpriset på displayen hamnar runt 800 dollar i USA.

Brukar du titta på TV/film på datorn? Skriv en rad här nedan och berätta, vad skulle vara DIN optimala display för din livsstil och intresse?