Hem Livsstil Reklam: Få hjälp med läxorna av SmartStudies
läxhjälp

Reklam: Få hjälp med läxorna av SmartStudies

av senses.se

Läxor. Själva ordet kan medföra blandade känslor – vissa tycker det är roligt, andra upplever det som något som ligger över en. ”Jobb”, som man måste göra hemma, på ”fritiden”. Det råder delade meningar om läxors effekt (liksom kring alla ämnen) på den totala inlärningen, men en ganska bred majoritet slår fast att läxor ändå är nödvändiga och ska ses som en del av utbildningen och skoltiden, som i dessa tider verkligen inte behöver vara förlagd till en lektionssal i en skola.

Men det kan kännas trögt. Och ensamt. Alla har inte föräldrar eller syskon som kan eller hinner hjälpa till med läxläsningen. Vad gör man då? Skaffar läxhjälp är ett förslag. SmartStudies erbjuder hjälp med hemläxan i hela Sverige, du som bor i Stockholms-området kan läsa mer om tjänsten och upplägget via länken.

Kuriosa: Ordet läxa betyder lärdom och kan användas både kring skolarbete, men även som allmän lärdom av en oväntad eller negativ erfarenhet (”där lärde du dig en läxa!”). Ordet har funnits i svenska språket sen 1520 och användes då i samband med högläsning ur Bibeln. Ordet kommer ifrån latinets lectio, som betyder just att läsa.

Inlägget är en annons från SmartStudies.

Missa inte detta

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.