Efter massiva framgångar med F2P-spelet “Path of Exile” planerar utvecklaren att släppa sin uppföljare, med titeln Path of Exile 2. Det kommer att vara ett rent action-RPG, roligt, likt den tidigare titeln, men med massor av förändringar och förbättringar av serien. Utan tvekan väntar fans av ‘Path of Exile’ på utgivningen, men tyvärr har utgivningsdatumet inte bekräftats av utvecklarna hittills. Trailern har släppts med attraktivt gameplay, vilket belyser förbättringarna och många uppdateringar i den kommande titeln, Path of Exile 2. Fans förväntar sig att en betaversion släpps i slutet av 2020. Path of Exile-teamet har utan tvekan gjort ett bra jobb genom att erbjuda det fantastiska innehållet för att hålla spelet fräscht att spela varje gång med nya ligor, färdighetsträd och loot-uppgraderingar.

Path of Exile 2 Gameplay 

Baserat på den släppta trailern är det ganska lätt att bekräfta att spelet skulle likna det första. Fortfarande förväntar man sig några förändringar, liksom förbättringar såsom blixt-effekter, mer detaljerad grafik och förfinad spelmekanik. Den högkvalitativa grafiken är den främsta källan som håller spelarna engagerade i oändliga antal timmar, medan de kämpar mot onda fiender och tar sig vidare för att tjäna Path of Exile-valuta.

path of exile 2
Foto: ur spelet Path of Exile 2

Om du är en fan av den nämnda titeln, kanske du vet hur svårt det är att växa ditt konto, särskilt när du är nybörjare. Istället har du alternativet att köpa ett PoE-konto från pålitliga marknadsplatser som Eldorado för att njuta av det episka spelet, och alla dess funktioner till fullo. Annars verkar spelet identiskt med ettan; du kontrollerar din favoritkaraktär från en isometrisk synvinkel för att hacka och slafsa dig igenom fiender och andra, livsfarliga varelser.

Två kampanjlägen introduceras

Du gläds kanske åt att andra delen av Path of Exile ger två, spelbara kampanjer som sträcker sig över sju akters berättelser och som finns tillgängliga parallellt med den första Path of Exile-kampanjen. Därför kommer både den nya och gamla handlingen att leda dig till samma delade Atlas-slutspel. Spelet behåller emellertid allt sitt expansionspaketinnehåll som hittills har släppts och introducerats.

Nya inslag innefattar

  • Ett nytt skicklighetssystem
  • Ascendancy-klasser 
  • Förbättringar av spelmotorn
  • Och mer…

Mer än 20 år har förflutit

Efter Kitavas död har samhället vuxit gradvis. Ett team av ambitiösa män verkade fylla tomrummet och återställa freden. I likhet med tidigare sökare, så blev deras törst efter makt över världen skadligt för det vackra landet. Därför föll världen återigen i kaos, där fiender och andra, dödliga varelser invaderar människornas värld. De väntar på en hjälte, som kan rädda dem från förstörelse genom att ta sig an de onda krafterna.

path of exile 2

19 nya Ascendancy-klasser

Att ha upp till 19 nya spelbara klasser garanterar inte din seger, eftersom hårt arbete och strategi krävs för att få avancera genom spelet. Den viktigaste delen är PoE-valuta som du måste samla in genom att uppfylla mål – ett ganska tufft förfarande; Du har emellertid valet att besöka marknadsplatser där spelare har lagt ut PoE-valuta till försäljning. Characters of Path of Exile 2 är en ny uppsättning att välja mellan, som tillhör samma kategori som Archetypes, lånade från den ursprungliga titeln. När du börjar spela har du ett alternativ att välja från en uppsättning med 19 figurer som är annorlunda från föregående inkarnation och som fortfarande är tillgängliga att välja i The Path of Exile 1-kampanjen. 

Nytt Skill Gem-system och helt ny utrustning

Nästa generation av Path of Exile kommer kanske att introduceras nästa år 2021 med ett ikoniskt färdighetssystem. I den kommande titeln kan Skill Gems anslutas direkt till andra Skill Gems, vilket eliminerar frustrationen som finns i det gamla systemet.

Med introduktionen av ett nytt gem-system blir det möjligt att länka upp till sex färdigheter åt din utvalda karaktär som du använder i spelet. Den mest spännande delen är införandet av nya rustningar och vapen som har skapats från grunden. Bortsett från karaktärer och andra animationer är dina gamla mikro-transaktioner fortfarande kompatibla med spelet.

När släpps Path of Exile 2?

Även om utvecklarna inte officiellt avslöjat releasedatumet till Path of Exile 2 ännu, förväntas en betaversion senare i år (2020). Ytterligare information kommer att delas med dig under nästa år angående de ändringar och förbättringar som gjorts i Path of Exile 2, vilka bland annat innefattar:

  • Det passive skicklighets-trädet (skill tree) 
  • Förbättringar till grundspelet

Du behöver inte hålla andan inför releasen av Path of Exile 2, eftersom det kan dröja till nästa år. Tills dess har teamet lovat att släppa expansioner enligt den vanliga tremånaderscykeln. Ta det därför lugnt och börja med att spela nya, kommande uppdateringar som kommer att finnas tillgängliga i både The Path of Exile 1- och Path of Exile 2-kampanjerna.