Oerhört populära och konceptmässigt lukrativa Paranormal Activity-serien kommer nu i en femte och – enligt filmbolaget – sista del. The Ghost Dimension är en slags back-to-beginnings prequel där vi får se den paranormala aktiviteten hända för första gången och den nya familjen som drabbas av den. Gamla, antika VHS-band från 80-talet spelar en central roll denna gång.

Paranormal-Activity-5-the-ghost-dimension

”Found footage”-genren slog igenom i slutet på 90-talet med kultklassikern Blair Witch Project och är ett sätt att skapa film som ska se ut som om det nästan är dokumentär eller hemvideo. Fördelarna ur produktionssynpunkt är massiva – långt enklare inspelningar med mindre crew och mycket, mycket billigare produktioner som inte kräver kända skådespelarnamn för att behålla trovärdigheten (det sägs att första Paranormal Activity gjordes för så lite som 50 000 dollar och drog sen in 100 miljoner i slutändan).

Den 23:e oktober, lagom till Halloween, har Paranormal Activity 5: The Ghost Dimension premiär på bio. Vi får se om vi vågar recensera lagom innan dess…

Videon är en annons från UIP, men texten är vår.