Onlinespel är en enorm marknad som tillsammans med Online Casino attraherar mer än 100 miljoner spelare världen över. Detta har gjort att spelvärlden och alla dess företag satsar alltmer på online spel och marknaden är långt ifrån mättad. Många aktörer är inblandade och det är kanske inte så märkligt med tanke på den enorma summa pengar som online gaming drar in varje år och ju fler användare som har tillgång till en dator och en uppkoppling till internet så ökar naturligtvis summan. Denna artikel summerar onlinespelindustrin och dess tillväxt världen över.

En enorm marknad

I samband med att gemene man fick tillgång till en stabil uppkoppling mot internet så ökade samtidigt spelandet. Många större konsol- och speltillverkarna upptäckte en helt ny öppning spelmarknad. Istället för att sälja fysiska spel så kunde man nu via olika appar, hemsidor och andra forum köpa onlinespel direkt i skärmen och på några sekunder har man spelet i sin konsol. Detta är ju naturligtvis en väldigt bekväm process för både säljaren och köparen. Online gaming är stort i hela västvärlden där Japan tillsammans med Europa och Nordamerika står för dem flesta aktiva spelare. Kina och andra länder knappar in, men online gaming är givetvis utbrett över hela världen.

fornite

Runt millennieskiftet började onlinegaming ta fart ordentligt och har stabilt växt årligen till hisnande siffror, både i intäkter och antalet spelare. Det är svårt att göra en beräkning på hur många exakt, men man kan klart räkna med att minst en halv miljard människor har någon gång spelat spel online. Detta skapar en miljardmarknad och många företag slåss om en bit av kakan och inget tyder på att detta kommer att minska. Tvärtom och med att vi människor blir alltmer mobila så kommer också onlinegaming att följa efter och behovet är långt ifrån mättat och spelföretagen satsar mycket på nya marknader som Asien och Afrika.