Introduktion

Dota2 är en fortsättning på DotA (Defense of the Ancients) och är även ett spel som är en uppföljare till Warcraft III och släpptes första gången 9 Juli år 2013. I Sverige är Dota2 väldigt stort då man engagerar större turneringar och LAN:ar i princip under en hel helg ibland även en hel vecka för att spela mot andra motståndare och ta del utav prispengar. Spelet går ut på att man är två stycken lag som ska kriga sig igenom och förstöra motståndarens bas.

Man är mellan 1-20 spelare när man spelar online. Det här online spelet är kostnadsfritt och man kan spela med andra spelare världen över. Dota2 är ett utav dom mest världsledande inom e-sportsvärlden och är extremt stort världen över och det anordnas stora evenemang årligen när man även kan spela mot några utav dom bästa spelarna i världen. Senaste årliga mästerskapsturneringen hölls i Kina föregående år 2019 i Augusti. Den här mästerskapsturneringen anordnas på olika destinationer i världen varje år.

En hel del turneringar så finns det priser att vinna både pengar och andra saker medans andra turneringar spelar man enbart för äran. Det finns en hel del spelare världen över som lever på att spela Dota2 då det är deras månadsinkomst. Finns också olika rank i världen och där hamlar man på listan beroende på antal vinster i turneringar bland annat, se listan på top 10 lagen i världen. Först på denna listan kommer Team Secret som har kört över samtliga lag denna säsongen bland annat vunnit samtliga finaler med 3-0 vilket visar styrkan i deras lag.

esport

Mest populära online steam game i världen

Dota2 är som sagt ett utav dom ledande spelen inom e-sportsvärlden. Det är miljontals spelare online dagligen som spelar vanliga online turneringar mot varandra och även större turningar där det är stora prispengar som delas ut oftast är det dom proffesionella spelarna som spelar turneringarna med större prispottar som sagt. När man spelar i samma lag brukar man oftast komunicera med varandra via Skype eller Ventrilo eller något liknande så man kan prata direkt med sina medspelare hur man ska attackera motståndarna.

I och med att det är det största e-sportsspelet så organiseras ligor och även turneringar världen över som man kan betta på online vilket lag som kommer att vinna turneringen eller ligan som spelas. När det kommer till turneringar så är det oftast laget som vinner som tar sig vidare till nästa motståndare och förloraren åker ut från turningen, när det kommer till ligan så avgörs den efter x antal omgångar i ligan och segraren utav ligan är det laget med flest vinster. The international 2018 hade 53 miljoner tittare under turneringen vilket visar hur stort det är världen över med Dota2. Prispengarna kan tilll vinnarna av dom större turneringarna kan stiga upp till 1.000.000USD vilket motsvarar ungefär 9.000.000SEK.

Där kan du se live matchen och även se kommande matcher samt turneringar inom Dota2. En utav hemsidorna med bättre odds när det kommer till esportspel som Dota2. Du kan antingen placera ett livespel eller placera ett spel innan games börjar. Man har möjligheter att placera spel på över/under, kart vinnare och även Handicap markets vilket innebär att ett lag ska vinna med minst 2-0 i matcher.

Betta online på Dota

När det kommer till onlinebetting så är det extremt stort inom Dota och då kan man spela på flertal olika spel, antingen ett enkelt bet som att tippa på ett lag ska vinna matchen eller satsa pengar på vilken karta man tror kommer att vinna. Du kan också följa vadslagning på Dota2-matcher online via Unikrn hemsida. Det finns flertal olika kartor inom Dota och där kan man placera ett spel på vilken karta som kommer vara mest framgångsrik under turneringens gång.
Det finns flertal hemsidor som man kan spela och betta på en del utav sidorna erbjuder fler antal möjligheter på olika spel som exempelvis betta på enskild spelare eller hur många ”kills” en enskild spelare  kommer att få under just det spelet.

Man kan även ta del utav bonusar om man registrerar sig och placerar ett spel, en del bettingsidor erbjuder upp till 100% insättningsbonus. När man väl bettar på Dota2 krävs det att man har en viss förkunskap och även kunna se historik mellan lagen som möts och vilka spelare som är tillgängliga. Man bör analysera ett lag innan man placerar spelet på sitt önskade lag.