Kan Mazda CX-5 All Wheel Drive hålla sig kvar på vilket underlag som helst? Till och med gelé?

Mazda CX-5 All Wheel Drive är en kompakt SUV som skryter med oöverträffat väggrepp. Men kan bilen verkligen hålla sig kvar på banan, oavsett underlag? Mazdas tekniker bestämde sig för att utmana bilen rejält genom att placera ut 5 000 bitar gelé. Vad tror du, klarar den att hålla greppet? Kika på videon ovan så får du svar.

mazda cx-5

Tack vare 27 sensorer som kontrollerar vägförhållandena 200 gånger per sekund så klarar CX-5 till och med att gelé-utmaningen. Bilen kommer utrustad med fyrhjulsdriftsystem, i-ACTIV AWD, som ska ge total kontroll och den kan själva, automagiskt växla mellan två- och fyrhjulsdrift för bästa grepp, oavsett underlag eller väder.

Mazda CX-5 är fullproppad med avancerad teknik också vad gäller säkerhet (som man kallar i-ACTIVSENSE). Det innebär autobroms, adaptativ fasthållen (som ändra sig efter trafiken), heaad-up display med trafikskyltsavläsning och även döda-vinkeln-övervakning, bland mycket annat. Med Mazda CX-5 blir vinterkörningen rolig istället för läskig och såväl förare som passagerare kan njuta av resan. Och om allt detta inte är nog så har den också prisbelönt KODO-design och en ny färg man kallar Soul Red Crystal.

Detta är en annons från Mazda, men texten är vår egen.