Är du trött på din slitiga vardag? Vill du hitta en spännande genväg till de där miljonerna vi alla drömmer om? Hårt arbete i all ära, men att vinna pengar snabbt och enkelt på Eurojackpot vore kanske inte helt fel? Vi ger dig här en snabbguide om det populära lotteriet som tagit Europa med storm.

Du spelar Eurojackpot enklast online via tex Lottolands hemsida. Om du hellre vill spela offline så går det att lämna in dina lottorader hos ombud som erbjuder lotteriet, till exempel hos stormarknader och lokala spelombud som finns runt om i landet.

Hur gör man? Det är riktigt enkelt att spela Eurojackpot! Du väljer 5 huvudnummer mellan 1-150 och två stycken stjärnnummer mellan 1 till 10. Hur mycket du vinner avgörs av hur många nummer du lyckas pricka in, både huvudnummer och stjärnummer. Det är med andra ord lätt som en plätt att delta i spelet! Du delar vinsten med eventuella andra spelare som har spelat samma nummer som dig i den aktuella dragningen. Vill du roffa åt dig all vinst själv så erbjuder Lottoland exklusivt tilläggsalternativet ”Nummersköld” som innebär att du är skyddad från att behöva dela med dig av din eventuella vinst.

lotto eurojackpot

Vilka lottobollar ska man satsa på? Detta är naturligtvis en smaksak. Många satsar på sina turnummer vecka efter vecka. En del spelare använder sig utav datum när dem väljer nummer, vilket gör att lottobollarna 1-31 ofta används. Lottoboll 7 är allra populärast eftersom siffran är allmänt känd som ”turnummer” – medan det är få spelare som vågar att satsa på ”oturstalet” 13. Ser man till statistiken så är den lottoboll som oftast dras nummer 49. Lottobollarna som dras allra minst är 2, 3 och 42. Gällande stjärnnummer så dras lottoboll 5 oftast och 4:an mest sällan.

En lottorad kostar 25 kronor hos Lottoland. Eventuell vinst betalas ut i en klumpsumma – du behöver inte skatta på vinsten. I Sverige har Eurojackpot en åldersgräns på 18 år för att få delta i spelet.

Eurojackpot har totalt 12 vinstnivåer, om du matchar minst 2+1 nummer så vinner du. Oddsen att vinna i den lägsta vinstnivån är 1 på 35. Lotteriet erbjuder en maximal jackpotvinst på lite drygt 855 miljoner kronor – helt galet mycket pengar!

Nu undrar du kanske hur Eurojackpot kan erbjuda så höga jackpotvinster? Det beror främst på ett brett framgångsrikt samarbete mellan de aktivt spelande länderna. Eurojackpot finns inte bara i Sverige, utan spelas även i; Norge, Danmark, Finland, Island, Estland, Österrike, Slovakien, Storbritannien, Kroatien, Tjeckien, Tyskland, Italien, Lettland, Litauen, Nederländerna, Slovenien, Spanien, Polen och Ryssland. Många människor runt om i Europa väntar med spänning på dragningarna som alltid sker på fredagar. En annan anledning till de höga vinstsummorna beror på det höga speldeltagandet – Eurojackpot är väldigt populärt. Ibland händer det dessutom att ingen spelare lyckas pricka in rätt nummer, då rullar jackpotten över och ökar värdet i kommande dragning.

Vill du veta mer? Besök Eurojackpots sida för frågor och svar.

Och du… Friskt vågat – hälften vunnet.

Lycka till!