Kockprogram är ingen stor nyhet i Sverige. Faktiskt är det så att vi är det land som har absolut flest matlagningsprogram (och pizzerior) per capita – i världen! Vi svenskar är galna i mat – och då menar vi inte bara att äta den, utan också experimentera och prova våra kulinariska vingar med nya, spännande recept.

ikea-cooking-with-parents

En ny trend inom matlagning är ungar som ska laga mat. Många är säkert skeptiska till ”snuttifieringen” av TV:s alla genrer, men när den där 8-åringen lagar en klockren Oxfilé Wellington (som vi aldrig fått till helt perfekt) så stannar det överlägsna smajlet halvvägs… IKEA har hittat ett brittiskt charmtroll till barn som sätter allt på ända med 5 enkla regler för att göra matlagningen roligare. #CookingWithParents, helt enkelt. Se videon ovan och försök att motstå.

Vi har ju också tidigare sett prov på barns fantastiska förmåga att fantisera och designa, något de får chansen att göra igen med IKEA och deras ”A Kitchen by Kids”. Om man lät fem barn själva få skapa och designa ett kök efter eget huvud – hur tror du resultatet skulle bli? Kolla nedan så får du svar – du kanske kommer att bli förvånad.