Kinesiska mobiltelefontillverkaren Huawei har verkligen etablerat sin närvaro i Sverige. Med ofta prisvärda och välpresterande lurar så har man tagit in andelar på mer kända och etablerade märken, såsom konkurrenterna Samsung och Apple. En läcker grej med Huawei – som en av våra skribenter nyligen inhandlade till sin far i födelsedagspresent – är till exempel att de flesta modeller har dubbla platser för SIM-kort, vilket är perfekt för den stora massa som vill hålla isär sin jobb- och privata mobil men samtidigt inte vill bära på två olika telefoner hela tiden.

huawei p10

Huawei P10 är det nya flaggskeppet, som ersätter den gamla trotjänaren P9 och var en av high-end-lurarna som visades upp på årets Mobile World Congress. Stora dragplåstret är de dubbla kamerorna med objektiv från aktade tillverkaren Leica – en i färg på 12 Mpixel och en monokrom (svartvit) på 20 Mp. P10 har även förbättrat den utskällda batteritiden som var en återkommande smolk i bägaren på P9:an.

Ett test av Huawei P10 kommer eventuellt framöver på senses.se (när Huawei skickat oss ett testex!), till dess rekommenderar vi den roliga videon ovan som berättar om Huaweis ambition med P10:an.

Videon är en annons från Huawei, men texten är vår egen.